Château du Grand-Lucé
Château du Grand-Lucé

Chinoiserie, handgeschilderd behang én hemelbedden.

Ooit was het penthouse van een hotel betrekken het hoogst haalbare, tegenwoordig gaat er niets boven een tot in de puntjes gerenoveerde suite met persoonlijke accenten. We leiden je even door accommodaties  die ronduit dreamy zijn, te beginnen in...

Article continues after the ad

Château du Grand-Lucé

Het neo-klassieke Château du Grand-Lucé in de Loire Vallei laat Downton Abbey scharrig lijken. Het kasteel uit 1764  is in 2003 door de overheid verkocht aan binnenhuisarchitect Timothy Corrigan die het omtoverde tot zijn privéresidentie.

Het is een hotel sinds 2017 en je waant je er Marie-Antoinette in haar gouden jaren in. Een overnachting in het laagseizoen is 6500 euro, zelfs Madonna moest er even van slikken.

La Reservé

Dit hotel in Parijs is de locatie waar Chanel haar Very VIP gasten onderbrengt.

Gordijnen van brokaat, een lounge met het betere orangerie-gevoel en kamers met uitzicht op het Grand Palais én de Eiffeltoren.

En het hotel heeft ook nog eens een enorm binnenzwembad. De Eiffel Suite gaat vanaf 4670 euro per nacht, de Presidentiële Suite vanaf 12.000 euro.

Das Stue

Das Stue in Berlin is modern, sexy en biedt uitzicht op Tiergarten. En heeft een euh... aparte entree. 

De kleuren zijn rijk en modern, de kamers gaan zo'n beetje vanaf 250 euro per nacht (het penthouse is duurder). 

De baden in de badkamer zijn extra diep voor luxueus badderen en het is reuze high tech; gelukkig staat er een butler paraat om je uit te leggen hoe de designerkranen werken.

Hotel Principe Di Savoia

Sinds de 1920's is het Hotel Principe Di Savoia het meest luxe hotel van Milaan. De Presidentiële Suite heeft zelfs een eigen binnenzwembad...

...de Imperial Suite is wat minder over the top. Het hotel regelt het transport naar het vliegveld en er staat een fles Krug voor je koud. Vanaf 395 euro per overnachting voor een normale kamer. 

St. Regis

Alsof je logeert bij de Medici's in Florence: hemelbedden, draperieën, fresco's, plafonds geïnspireerd op de Sixtijnse kapel...

...en dreamy suites met prachtig uitzicht over de stad. Overnachting vanaf 454 euro.

Foto's (c) de betreffende hotels

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in