En we tippen er meteen een fijn boetiekhotel bij.

Voor wie toch de grens over wil steken, maar niet het vliegtuig in wil stappen én dichtbij huis wil blijven, is een vakantiebezoek aan onze zuiderburen een goed idee.

Article continues after the ad

We tippen het mooie Belgische Gent, net even wat rustiger dan Brussel of Brugge en toch die mooie historische sfeer van een middeleeuws stadje in Oost-Vlaanderen.

Je kunt er een boottocht maken op de Leie, waar je ook fijn langs kunt wandelen en fietsen. Als je er de puf voor hebt kun je het Belfort beklimmen (er is gelukkig ook een lift – het uitzicht is prachtig).

Voor meer historie: kasteel Gravensteen is in zo'n duizend jaar verrassend goed bewaard gebleven.

Kunst in overvloed

In de Sint-Baafskathedraal het beroemde schilderij Lam Gods bewonderen en in de Sint-Niklaaskerk is momenteel een digitale en muzikale beleving van het gehele oeuvre van grootmeester Jan Van Eyck te ervaren, op alle muren en gewelven, tot hoog in de nok.

Eten en drinken

In Gent struikelt je over de bourgondische restaurants en terrassen. Bij Fou d'O kun je lekker tafelen langs het water, Marimain is populair bij de locals en De Planck is een terras op een boot.

Voor een rustige plek: De Geus van Gent, verscholen in een doodlopend straatje aan het water van de Schelde met uitzicht op de Sint-Pietersabdij.

Gent in de schemering

Het is de moeite waard om er een overnachting te boeken, want in de schemering gaat de verlichting van Gent aan.

En daar is werk van gemaakt: pure lichtkunst zet de stad in een mooie gloed, absoluut een avondwandelingetje waard.

Overnachten bij de Baron

Pillows Grand Boutique Hotel Reylof bevindt zich in een mooi oud herenhuis dat vlakbij het historische centrum staat: met twee minuten wandelen ben je er al.

Het biedt een grappige combinatie van modern design met Louis XIV home decor.

De 156 kamers en suites zijn stuk voor stuk een eerbetoon aan de goede smaak van Baron Reylof: verrukkelijke bedden, het beste bedlinnen en kunst aan de wand die voor elke kamer apart is uitgekozen.

Het Reylof heeft een eigen spa in het voormalige koetshuis van de baron…

… én een veelgeprezen eigen restaurant: LOF.

In de keuken zwaait Hannes Vandebotermet de scepter en de wijnkaart mag er zijn.

Foto's (c) Getty Images, Pillows Grand Boutique Hotel Reylof

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in