Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dít zijn de Europese hotspots van 2023

Dít zijn de Europese hotspots van 2023

Handig voor je reisplanner!

Of je nu gaat voor het lekkere eten, de reis, een connectie met de locals, om te leren of te ontspannen, er is een plek in Europa waar je het vindt. Lonely Planet heeft de hotspots voor 2023 voor je in kaart gebracht, daar gaan we:

Goed eten

Umbrië in Italië wordt vaak overschaduwd door het beroemde Toscane, maar het is zeker zo mooi, aanzienlijk rustiger en je kunt er goddelijk eten.

Reizen

Neem de trein van Istanboel naar Sofia: je begint in de bruisende stad waar oost en west samenkomen en eindigt elf uur later in de relaxte, elegante hoofdstad van Bulgarije.

Ontspannen

Halkidiki

De lijst telt twee locaties in Europa. De eerste is het schiereiland Halkidiki (ook wel Chalcidice) in Noord-Griekenland. Een paradijs voor wandelaars, met schitterende stranden en aanzienlijk rustiger dan de eilanden in het zuiden.

Malta

De tweede plek op de lijst is Malta, omdat het op een relatief klein oppervlak zowel prehistorische tempels als de hippe hoofdstad Valletta biedt, maar je er ook geweldig kunt duiken en snorkelen.

Verkennen

Albanië is een van de weinig pekken waar je de dag kunt beginnen in de bergen en kunt eindigen aan het strand.

Het natuurschoon is er adembenemend, het is er nog niet toeristisch en je hebt de mooie stukken veel meer voor jezelf dan in, pakweg, Griekenland.

Leren

Marseille

Marseille heeft momenteel een momentje: stad én strand, Frans én Mediterraans, modern én historisch. De 20.000 jaar oude grottekeningen in het nieuwe museum zijn een must-see en we zouden er heen gaan voor Marseille het nieuwe Barcelona wordt.

Manchester

De stad werd groot tijdens de industriële revolutie, maakte droeve tijden door toen de industrie wegviel en heeft zichzelf opnieuw uitgevonden als een swingende, creatieve, gastronomische hub. Prettige energie, veel te zien en te doen.

Dresden

Al in 11.000 v.Chr. was Dresden aan de Elbe een nederzetting. De monumentale stad is in WOII hevig gebombardeerd, maar herrees uit de as, maakte een DDR periode door en bloeide naar de Duitse hereniging in 1990 weer op.

Veel geschiedenis, wonderlijke barokke gebouwen, paleizen en tuinen, negentien musea, een prachtige opera en kunt er ook nog varen over de Elbe, door het dal dat UNESCO werelderfgoed is.

Zuid-Schotland

Laat de Hooglanden eens links liggen en ga naar de Borders, het zuidelijk deel van Schotland. Prachtige natuur, verstopte vissersplaatsjes, de marktplaats Dumfries en het wemelt er van de verwijzingen naar schrijvers en dichters.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in