De voorpret voor de meivakantie kan beginnen! Maar vergeet vooral ook dit lijstje niet...

Ben je ook al druk met bedenken welke zomerse outfitjes en schoenen je in zult pakken voor je zonnige meivakantie? En met het kopen van fijne beautyproducten met factor? Vergeet je je Eerste Hulp Bij Kwaaltjes-kit niet? Natuurlijk gaat alles goed, maar mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, dan is dit een handig lijstje. Met een beetje mazzel hoef je hiermee niet op zoek naar een apotheek of lokale huisartsenpost.

1. Deet

Een anti-insectenmiddel, zoals deet. Word je toch geprikt, ga alsjeblieft niet krabben, voor je het weet heb je een ontsteking. 

Article continues after the ad

2. Tandpasta

Logisch, zou je denken, maar tandpasta is multifunctioneel: door de menthol werkt het ook goed tegen de jeuk van insectenbeten. 

3. Thermometer

Beter mee verlegen dan om verlegen: voor het geval je vermoedt koorts te hebben en niet zeker weet of het nodig is om naar de dokter te gaan. 

4. Pijnstillers

Paracetamol is vaak al voldoende om de ergste pijn te stillen, dus niemand de deur uit zonder een doosje pijnstillers.

5. Neusspray

Voor als je last krijgt van je oren in het vliegtuig. 9. ORS zakjes

6. ORS

Met name in Azië en Afrika kun je vrij gemakkelijk diarree krijgen. Kinderen kunnen ORS ook gebruiken bij waterdunne diarree en braken. Zorg er altijd voor dat je voldoende vocht binnenkrijgt. ORS kan hierbij helpen maar als je dit niet hebt, drink dan (schoon) water of maak bouillon.

7. Diarreeremmers (loperamide)

Als je desondanks toch last krijgt van diarree is het goed om dit bij je te hebben. Het blijft belangrijk om dit met beleid te gebruiken want diarree is ook een natuurlijke manier om je lichaam te schonen van besmetting met allerlei virussen of parasieten. 

8. Tekenpincet

Verblijf je veel in de natuur, neem dan een tekenpincet en de instructies voor het verwijderen van een teek mee.

9. Pleisters etc

Een verbandset met pleisters, schaar en steriele gazen. Eventueel steri-strips voor snijwonden, zwachtels en veiligheidsspelden.

10. Ontsmettingsmiddel

Denk hierbij aan betadinejodium zodat je wondjes zelf kunt ontsmetten. 

Fijne vakantie!

 

Bron: medicinfo

Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in