Genieten, Wiener Art.

Wenen is altijd een goed idee. Het is een prachtige historische stad maar toch ook een originele stedentripbestemming. En met een snoepje van een nieuw it-hotel, weet je ook direct waar je wilt slapen.

Hotel Motto heet het, een perfecte kruising tussen het Parijse art-nouveau gevoel, het verfijnde van Oostenrijk en een snufje Scandi-rust. Je waant je haast op een Wes Anderson-filmset en meer kunnen we echt niet wensen van een hotel.

Article continues after the ad

Van de marmeren wenteltrap tot de ouderwetse koperen liften: het plaatje van het Motto klopt gewoon aan alle kanten. Geen wonder dat het onder hippe inwoners van de stad al een enorme hit is om er een nachtje te boeken. Vaak is dat een goed teken, als de locals iets zo omarmen. Maken we graag misbruik van.

De kamers en suites zijn ook nét filmsets, met wandbekleding, pastelkleurtjes, een eigen cocktailbar, volop fluweel en kussentjes en meer Instagrammable momentjes.

Je vindt in het hotel een bakkerij waar je door een poedersuikerwolk naar buiten zweeft, en een fijn restaurant waar je heel trendy Weens kunt ontbijten, lunchen of dineren. 

Het hotel zit bij een metrostation aan een van de drukste winkelstraten van de stad, dus iets te doen vinden is ook niet zo moeilijk. In een minuutje of 20 wandel je bovendien naar het museumkwartier of het Opera House, als je het vele winkelen zat bent. Alternatief Weens plan: ontdek je inner Sissi in Schloss Schönbrunn. 

Of je blijft gewoon lekker in je eigen sprookjeshotel rondhangen, dat kan natuurlijk ook altijd.

Beeld: Hotel Motto

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in