Paris is always a good idea.

Staat Parijs hoog op je verlanglijstje? Dan boek je nu een kamer in dit fonkelnieuwe hotel in Saint-Germain-des-Prés. Dat geheid een doorslaand succes wordt.

Je zit er in een van de meest trendy wijken van de stad, in een prachtig historisch gebouw met een dijk van een elegante inrichting. En je slaapt in kamers die nog maar amper gebruikt zijn, want het hotel opent pas op 1 april de deuren.

Article continues after the ad

Het Pavillon Faubourg Saint-Germain ligt aan de Rive Gauche in het hart van de wijk die ooit werd aangedaan door grootheden zoals Picasso, Camus en James Joyce, die er zijn Ulysses schreef ín het gebouw waar het hotel in zit. We zeggen het maar.

Sindsdien is er veel aan het pand gedaan uiteraard. De 47 kamers en suites van het hotel zien er van binnen prachtig uit, en bieden in veel gevallen ook nog eens een bloedje van een uitzicht, al is dat in Parijs niet erg moeilijk natuurlijk.

Het hotel heeft een fijn eigen restaurant en een bar (vernoemd naar Joyce uiteraard) met een terras aan straat.

En de eigen spa maakt het helemaal af.

Je slaapt er voor rond de 350 euro per nacht. Boeken doe je hier.

Beeld: Pavillon Faubourg Saint Germain

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in