En Zandvoort staat op de 1e plaats!

Vakantie in eigen land is nog altijd ongekende populair, waarbij opvalt dat het juist de wat kleinere bestemmingen zijn waarnaar het meest wordt gezocht op Google.

Het is duidelijk dat veel mensen het liefst drukte mijden (afgezien van no 1, een goed bezochte badplaats) en vooral bezig zijn de minder bekende hotspots te verkennen.

Holidu, de zoeksite voor vakantiewoningen, analyseerde het aantal zoekopdrachten op Google en ontdekte het volgende:

1 Zandvoort

Zandvoort staat met stip op nr. 1, met opgeteld 740 zoekopdrachten in Google per maand. De populaire bestemming aan de kust van Nederland biedt bezoekers een prachtig uitzicht op de zee...

Article continues after the ad

...en de ultieme mogelijkheid tot lekker uitwaaien met vrienden, familie en huisdieren. Even geen corona, even helemaal niks, alleen de geur van de zee en het ruisen van de wind. Het strand van Zandvoort is kilometers lang, erg schoon en wordt ook wel de ‘Parel aan Zee’ genoemd.

2 Ommen

Nederlanders hebben het afgelopen jaar gemiddeld meer dan 500 keer per maand gezocht op de termen 'Wat te doen in Ommen' en 'Activiteiten Ommen', maar dat is geen verrassing: Ommen ligt midden in het Overijsselse Vechtdal, een zeer geliefd natuurgebied onder wandelaars en fietsers.

In 2013 werd het Ommen zelfs verkozen tot Wandelgemeente van het jaar. Ommen wordt omringd door het Laarbos en het Ommerbos. In het Laarbos (ook wel: de Laerbossen) vind je Landgoed Het Laer, een prachtig 17e eeuws gerenommeerde havezate. Op het landgoed bevindt zich nu een hotel en restaurants en worden er met enige regelmaat evenementen georganiseerd, zoals bruiloften, festivals of business events.

3 Putten

Putten belandt op de derde plaats op de ranglijst: er werd in het afgelopen jaar meer dan 400 keer naar de zoektermen "Wat te doen in Putten" en "Activiteiten Putten" gezocht in zoekmachines.

Rondom Putten vind je het Putterbos, kasteel Oldenaller en strand Nulde, maar Putten is vooral bekend vanwege haar ligging op de grens tussen de Veluwe en de Gelderse Vallei. Je kunt je hier letterlijk onderdompelen in de natuur, iets wat we in deze tijden goed kunnen gebruiken.

4 Harlingen

Een verrassende vierde plek voor Harlingen Harlingen, met 330 zoekopdrachten per maand. De Friese stad is een van oudsher belangrijke havenstad in de provincie Friesland; het is namelijk de enige zeehaven van Friesland. Vanaf Harlingen vertrekken bovendien de veerboten naar Vlieland en Terschelling.

Daarnaast is Harlingen bekend geworden vanwege het jongetje dat zijn vinger in de dijk stak om zo te voorkomen dat de stad zou overstromen. Er staat nog altijd een beeld van de dappere Anton Wachter in de stad. Langs de haven staan prachtige pakhuizen, nu omgevormd tot unieke woonhuizen. De jaarlijkse Harlinger Visserijdagen zijn een fenomeen in de hele provincie en daarbuiten. In 2021 staan de Visserijdagen van 25 tot en met 28 augustus op de planning, maar of die doorgaan hangt af van de coronaregels.

5 Zeewolde

Zeewolde is één van de 6 gemeenten in Flevoland, die in de jaren 60 zijn drooggelegd. Het heeft ongeveer 22.000 inwoners en ligt direct aan het meer Wolderwijd, waar op zomerdagen volop gezwommen en watersport beoefend wordt. Voor de liefhebbers van bos, is er het Horsterwold, het grootste loofbos van West-Europa.

In het midden van het bos ligt de Stille Kern, waar een kudde konikpaarden graast. Die kun je dus zomaar op je ontdekkingstocht tegenkomen. Omringd door de typische, weidse velden van Flevoland, is Zeewolde een prachtig stukje Nederland.

Dit is de hele lijst met populaire kleinere bestemmingen:

Foto's (c) Pixabay, Gemeente Zandvoort

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in