Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dít is de fijnste hoofdstad van Europa om te wonen (en een citybreak te nemen)

Wie gek is op stress, boekt meteen een retourtje Athene. Elke stad heeft een eigen sfeer, een eigen geur en een eigen energie. En voor elke stad geldt dat het er relatief druk is, maar toch verschilt de stress die dat oplevert weer van stad. Dat heeft vooral te maken met de indeling, luchtkwalite...

Dít is de fijnste hoofdstad van Europa om te wonen (en een citybreak te nemen)

Wie gek is op stress, boekt meteen een retourtje Athene.

Elke stad heeft een eigen sfeer, een eigen geur en een eigen energie. En voor elke stad geldt dat het er relatief druk is, maar toch verschilt de stress die dat oplevert weer van stad. Dat heeft vooral te maken met de indeling, luchtkwaliteit, lichtvervuiling en de hoeveelheid groen in een stad.

Wil je prettig wonen of een relaxte citybreak, dan is het Finse Helsinki je bestemming als de gelukkigste stad van Europa, zo blijkt uit onderzoek van Lenstore. Ook andere Scandinavische hoofdsteden als Kopenhagen (Denemarken), Oslo (Noorwegen) en ↑ Stockholm (Zweden) scoren hoog. Opvallend is dat het allemaal steden zijn met veel groen aan het water – dat doet een mens dus blijkbaar goed.

Ook happy places, zij het iets meer stressy, zijn Reykjavik (IJsland), gevolgd door ↑ Wenen (Oostenrijk), Amsterdam en Luxemburg-stad.

Wereldwijd is de minst stresserende stad Wellington in Nieuw-Zeeland.

Wie gek is op stress moet naar Bogota, de hoofdstad van Colombia. Die kwam uit het onderzoek naar voren als de meest stresserende stad van de wereld.

Stress dichter bij huis leveren ↑ Athene, Rome, Ankara en Parijs.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in