Je betaalt 38.000 dollar om hier een nachtje te slapen.

Airbnb begon ooit als forum waarop je een nachtje op iemands bank of logeerkamer regelde. Inmiddels is het een serieuze boekingsite die wel wat meer in de aanbieding heeft dan een slaapbank of een kamertje.

Zoals Casa Tau in het Mexicaanse Punta Mita, momenteel de duurste  Airbnb ter wereld, ontworpen door architecten Juan Collignon en Manolo Mestre. 

Article continues after the ad

In plaats van een slaapbank tref je er zes aparte villa's aan en een centrale hub met uitzicht op de Pacific. Zwembad en jacuzzi zijn aanwezig, de groene tuin leidt naar een privéstrand. Casa Tau ligt vlakbij twee golfbanen, Bahia en Pacifico. Dichtstbijzijnde grote stad is Puerto Vallarta, op een half uurtje rijden, dichterbij liggen El Anclote en  Sayulita.

Casa Tau heeft plek voor 27 gasten in 12 slaapkamers. Wie er verblijft, kan rekenen op conciërgeservice, een privékok, eigen serverend personeel en een spaservice.

Voor een week betaal je $ 262.900; zelfs een vijfsterrenhotel zou wel eens goedkoper kunnen zijn.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in