Toulson Court wint voor het tweede jaar op een rij.

Een gewone buurt in Scarborough, uitzicht op schuurtjes en niet al te grote kamers, dat heeft Toulson Court te bieden. En toch heeft TripAdvisor deze B&B voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast ter wereld.

En de vaak extreem verwende critici op TripAdvisor (Over Stonehenge: 'Walgelijk dat het slechts een paar stenen bleken te zijn om naar te kijken. Er is niets te doen') staan niet alleen, Toulson Court scoort ook 9,8 op 10 op Booking.com. Ter vergelijking: de Burj Al Arab in Dubai heeft een 9,2. Zelfs Google geeft een vrijwel unieke score van 4,9. Hoe dan?!

Eigenaren James en Angela weten het ook niet goed. "We zijn niet de Ritz, we hebben geen vrijstaande baden of kristallen glazen of uitzicht op zee," zegt James. "We zijn een gewone B&B in een Victoriaans huis met vrij kleine kamers."

Article continues after the ad

Wat niet gewoon is, is de toewijding van het stel als gastheer en gastvrouw. Alles in de vrij nostalgische kamers is tot in de puntjes verzorgd, het ontbijt is vers en verrukkelijk, het is er brandschoon en ze worden alom geroemd om hun aandacht voor details en gastvrijheid. Dat die het wint van alle luxe in duurdere chiquere 'boutique' B&B's biedt enige hoop voor de mensheid 😉

Wat is er te doen?

  • Scarborough is een vriendelijk kuststadje in Noord-Yorkshire met twee stranden
  • Toulson Court ligt vlakbij het prachtige Peasholm Park, waar je je even in China waant
  • Rond het stadje liggen meerdere routes voor wandelingen en stevige hikes, het stadje ligt aan de rand van het North York Moors National Park.
  • De makkelijkste manier om er te komen is overvaren van Rotterdam naar Hull, van daaruit is het krap een uurtje rijden (72 km) naar het noorden.
  • Vanuit Scarborough is het drie kwartier rijden naar York, een leuke stad met een zeer rijke geschiedenis.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in