Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Deze 7 Europese steden zijn het mooist in de nazomer

Gouden gloed, prachtige kleuren, niet zo druk - sommige Europese steden komen in het najaar het best tot hun recht. Voorpret voor de nazomer en daarna!

Praag

Gouden gloed, prachtige kleuren, niet zo druk.

Elke stad heeft zo zijn charmes, maar sommige steden komen uitgerekend in het najaar het best tot hun recht.

Met dank aan de architectuur, het verkleurend groen en de sfeer in de stad. Zeven tips voor een heerlijke najaarsbreak!

Boedapest

Vooral in de namiddag is het licht er in het najaar schitterend. Bezwijk je er in de zomer van de hitte, in de herfst is het er prettig fris en opwarmen kan altijd in een van  de 118 warmwaterbronnen die de kuuroorden voeden.

Parijs

Lente in Parijs is een seizoen van jubel, herfst is meer ingetogen, maar zeker zo mooi, zeker in de oude wijken. Probeer een hotel te boeken in Le Marais,  Montmartre (er is een wijngaard!) of Saint Germain des Prés, waar het heerlijk wandelen is.

Lissabon

Het is er gemiddeld tussen de 18 en 23 graden, je vindt er een rivier en een kustlijn en de Avenida da Liberdade is in het najaar op haar mooist. Heerlijk herfstig: de karretjes met gepofte kastanjes die overal in de stad opduiken.

Brugge

Het Belgische Brugge ís al een plaatje, maar in het najaar blíjf je foto's maken. Het is er fijn slenteren en shoppen en je struikelt er over de tentoonstellingen, voor als het weer wat minder is (hoewel een vleugje mist absoluut bijdraagt tot de sprookjesfactor).

Stockholm

Voor het seizoen van de (natte) sneeuw begint, kent Stockholm weken van prachtige verkleurende parken en prettig wandelweer van zo'n 15 graden. Zweden is tijdens de pandemie grotendeels opengebleven zodat de middenstand er minder te lijden heeft gehad: je kunt er verrukkelijk winkelen.

Reykjavik

Nog niet ijskoud, wel de magie van de korte dagen en een kans om het noorderlicht te zien. En in de warmwaterbronnen is het altijd lekker sudderen, ongeacht het weer.   

Praag

Als een van de groenste steden van Europa is Praag in het najaar ook een van de kleurrijkste steden van Europa, door de verkleurende bomen. Je kunt er heerlijk wandelen (de Petrinheuvel is eigenlijk één groot park) en de sfeer is er knus.

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Reizen
  • Getty Images