Ik ga al vijfentwintig jaar met dezelfde vriendin op wandelvakantie en dit jaar gaan we naar Elba, op een kant-en-klare trip. Elke dag een uitgestippelde route terwijl de bagage naar het volgende hotel wordt vervoerd. Voor mij is wandelen de beste therapie die er bestaat. Ook dit jaar plakken we er een paar dagen strand aan vast. Dat hebben we verdiend.

Mijn koffer
Ik neem altijd een grote koffer mee, ik hoef ’m immers niet zelf te sjouwen. 

Deze boeken gaan mee
De onsterfelijken van Chloe Benjamin. Het gaat over kinderen die op jonge leeftijd van een helderziende al hun sterfdatum te horen krijgen. En dat heeft natuurlijk grote gevolgen voor hun verdere leven. 

Mijn vakantieoutfit
Zoals elk jaar gaan de espadrilles met hoge sleehak mee om ’s avonds mee uit eten te gaan. Ze zijn neutraal van kleur en kunnen dus onder elk jurkje en elke zomerbroek.

Onmisbaar op reis
Ik neem vooral veel beauty- en zonnebrandproducten mee en niet te vergeten een heleboel oorbellen, kettingen en armbanden. Met wat make-up en leuke accessoires kun je er zelfs met een simpel T-shirt nog fantastisch uitzien.

TIP:
Elba heeft zijn eigen wijnen: Elba bianco en Elba rosso. Weinig verrassende namen, maar ze zijn verrukkelijk. Een bezoek aan een wijnproeverij (er zijn er tientallen) mag je dan ook echt niet missen. Nog een aanrader: ristorante Bologna in Marina di Campo – een tip die ik kreeg van een insider.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Article continues after the ad