Fujiyoshida in Japan met de Chureito Pagode en Mount Fuji
Fujiyoshida in Japan met de Chureito Pagode en Mount Fuji

Welke plekken staan extra in de belangstelling?

Voor de een is een Travel Hot Spot reden om onmiddellijk te boeken, voor de ander juist reden om er weg te blijven. Dit zijn de landen en plekken die in 2020 onherroepelijk trending zullen zijn.

Japan

Article continues after the ad

Japan zit al in de lift als toeristenbestemming, omdat het een van de weinig landen is waar je je nog echt in een andere wereld kunt wanen. Het helpt dat de Olympische Spelen (Oranje Alert!) er zullen worden gehouden. Indrukwekkend qua natuur: Tōhoku, slechts een paar uur per bullet-trein van Tokio

Le Marche

Het Italiaanse La Marche is, na jaren de understudy van buurvrouw en superster Toscane te zijn geweest, toe aan een plek in de spotlights. Zo Italiaans als je je landschap maar wilt hebben, food festivals, Renaissance paleizen en stranden te over. Plus: Urbino viert 500 jaar Raphael, de plaatselijke jongen die een van de bekendste schilders van de Renaissance werd.

Galway

Deze Ierse stad is de Europese Culturele Hoofdstad van 2020. Pittoresk is nog zwak utgedrukt en verder zat Galway komend jaar één groot muzikaal straatfestival zijn.

Noord-Macedonië

Cultuur, natuur, nog redelijk onbekend: Noord-Macedonië heeft enorme buzz onder mensen die graag eens iets anders willen, maar niet naar de andere kant van de wereld willen vliegen.

Cádiz

Cádiz is altijd een beetje een muurbloempje in zuidwest-Spanje geweest, maar: no more! Sherry is weer hip en Cadiz is de koningin van de Sherry-driehoek. Bovendien wemelt er van de Michelin-restaurants, hippe B&B en boutique hotels. En Cadiz heeft schitterende oude huizen, wat de stad ook een nieuwe trekpleister maakt, voor wie zoekt naar de unieke mix van Spaans-Moors-Europees.

Salzburg

Het beroemde Salzburg Festival (allemaal: 'Eeeedeweiss, eeeedelweiss') viert haar honderdjarig bestaan. En dat betekent dat Salzburg zich volledig zal onderdompelen in opera, klassieke muziek, drama en ongetwijfeld ook een vleugje Sound of Music en Rock Me Amadeus. Mozart-kogel erbij, niets meer aan doen.  

Nederland

Lonely Planet riep Nederland uit als een van de topbestemmingen voor 2020. Reden: we vieren 75 jaar vrijheid sinds het einde van WWII en het Eurovisie Songfestival wordt in Rotterdam gehouden. Amsterdam zal het ook goed doen, verder staan Groningen (de foto is gemaakt in de binnenstad), de Waddeneilanden, Den Bosch en Maastricht extra in de picture. Misschien nog even gaan voor de hordes arriveren?  

Foto's (c) iStock, Pixabay

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in