Het land van La Dolce Vita is weer open voor toeristen.

Naar Italië - het mag weer, zij het met de nodige beperkingen. Voor wie het aandurft: het zal er relatief rustig zijn, wat best een aangename manier kan zijn om het land te (her)ontdekken, weliswaar met mondkapje. Wat nog altijd hetzelfde is, is de prachtige natuur, om je in op te laden en de fijne zondoorstoofde stadjes waar je weer op een terras mag zitten (wel op gepaste afstand). Ter inspiratie: de zeven mooiste plekken van heerlijk Italië. 

Het Comomeer

Article continues after the ad

De oude Romeinen hingen hier al de toerist uit en in de 19de eeuw zette de Europese aristocratie het Comomeer definitief op de kaart. Omringd door de uitlopers van de Alpen, met aan het water stadjes als Varenna en Bellagio (het dorpje op de foto) en villa's zoals die van George Clooney, is het misschien wel het mooiste meer in Noord-Italië.

Positano

Er zijn maar weinig vissersdorpjes die zo pittoresk tegen een berg aangeplakt liggen als Positano. Uitzicht over zee, alom gelegenheid tot bootje varen om Positano en de Amalfikust vanaf het water te bewonderen.

Montepulciano

In zondoorstoofd Toscane is het moeilijk kiezen, want eigenlijk is het daar overal prachtig, maar vooruit: Montepulciano. Renaissance-beauty op een heuvel waar auto's niet mogen komen, wat de ervaring nog even wat mooier maakt.

Siena

Je wordt niet voor niets een UNESCO World Heritage Site als 'belichaming van een middeleeuwse stad'. Siena verdient deze status dubbel en dwars aan kerken, kathedralen, paleizen, fonteinen (de Fonte Gaia op de Piazza del Campo!) en historie.

Burano

Op dit eilandje bij Venetië wordt prachtig kant gemaakt, maar je wilt er óók heen voor de huizen in snoepkleuren.

San Pellegrino Pas

De Dolomieten zijn misschien iets minder glamoureus dan de Alpen, maar in al hun ruigheid wonderschoon en bovendien geweldig om in te wandelen: alsof je door een levende Bob Ross loopt.

Padua

Het Prato della Valle in Padua is een plein om steeds naar terug te keren: een markt, een kanaal dat is omlijnd met standbeelden, groen en palazzo's – het is te hopen dat we er snel weer heen kunnen. Beterschap, lief Italië! 

Foto's (c) Pixabay, iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in