Dit is er allemaal te doen in en om de Hanzestad.

Deventer is een eeuwenoude Hanzestad, gelegen aan de rivier de IJssel, met een prachtige historie: zo ligt het oudste park van Nederland, het Worpplantsoen, in Deventer, maar ook het oudste stenen huis van het land.

Article continues after the ad

Verder vind je er veel monumenten, mooie pleinen, oude musea, maar ook een prachtig modern stadhuis. De beste manier om de stad te verkennen is te voet: zo haal je het meest uit alle steegjes en straatjes.

Niet missen

Bezoek de Deventer Koekwinkel waar al meer dan 400 jaar de wereldberoemde kruidkoek wordt gebakken.

Jb. Bussink is de enige koekbakker die tot op de dag van vandaag volgens een eeuwenoud geheim recept de echte Deventer koek bakt.

Lekker eten

’t Arsenaal Heerlijk restaurant met Frans-Mediterrane gerechten op basis van verse streekproducten. Niet voor niets al jaren een Bib-Gourmand. Adres: Nieuwe Markt 33-34, Deventer

Da Mario Heerlijke Italiaanse klassiekers, allemaal vers gemaakt en met heerlijke wijnen gecombineerd. De tiramisu als dessert is een aanrader! Adres: Vleeshouwerstraat 4-6, Deventer

St Tropez Bijzonder restaurant, waar je alleen al voor de aparte inrichting en het fijne terras een kijkje wilt nemen. De gerechten zijn prima met vaak een Frans tintje. Adres: Brink 28, Deventer.

In de buurt

Je kunt heerlijk wandelen en fietsen in en rond Deventer, niet alleen langs de IJssel...

(c) Natuurmonumenten

...maar ook over het nabijgelegen Landgoed Dorth met imposante beukenlanen, langs waterpartijen en door een kasteeltuin in twee landschapsstijlen. Ook in de buurt: Nationaal Park Sallandse Heuvelrug.

Hotel Huis Vermeer

Zoek je een fijn hotel om te overnachten, dan tippen we Hotel Huis Vermeer in Deventer, een oude bankierswoning in een 18de eeuws pand in het hart van de stad.

Het beschikt over elf viersterrenkamers waaronder een geweldige Torenkamer.

Alle kamers hebben en eigen, uniek verhaal en zijn deels ingericht met 18e -eeuws antiek wat helemaal past bij de beleving en geschiedenis van het pand.

Deze suite was ooit de salon van bankiersfamilie Vermeer…

… en je kunt ook slapen in de voormalige bibliotheek van de familie.

Het hotel heeft een eigen restaurant (open van woensdag tot en met zondag) en biedt speciale arrangementen aan.

Foto's (c) Getty Images, Pixabay

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in