Je mag ook even de slaapkamer in.

Voor wie er even uit wil qua Intelligente Lockdown is het nu mogelijk om virtueel rond te kijken in het huis van kunstenares Frida Kahlo in Mexico-Stad.

Article continues after the ad

De virtuele tentoonstelling Appearances Can Be Deceiving toont meer dan 300 persoonlijke bezittingen van Frida...

...bijzondere foto's... 

...en geeft een mooi beeld van de besloten wereld van een van de meest gevierde vrouwelijke kunstenaars ter wereld.

Casa Azul, de oogverblindend blauwe villa waarin Kahlo het grootste deel van haar leven woonde, heeft nog het oorspronkelijke meubilair...

...en er bevinden zich veel van Frida's kleurrijke kleren.

Ook te zien zijn belangrijke werken zoals Long Live Life, Frida and the Caesarian Operation and Portrait of My Father, naast werk van Frida's man Diego Rivera.

Je kunt met de pijlen op het scherm door Frida's huis lopen, inzoomen en vanuit alle hoeken kijken. 

...en ook rondkijken op de binnenplaats.

Het kunstbeen van Frida, dat voor haar werd gemaakt nadat ze na een ongeluk in 1953 haar rechterbeen moest missen, ligt in de slaapkamer, de rolstoel waar ze vaak in werkte staat in haar atelier.

In de keuken verwijst een plek op tafel naar het moment waarop Kahlo er tijd doorbracht met communistische revolutionair Leon Trotsky.

En om het huis ligt een weelderige tuin, met op de binnenplaats Azteekse en Tolteekse beelden - ook daar kun je rondkijken.

Foto's (c) Brunopress, Frida Kahlo Museum 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in