'Dit is een bedreigde vorm van reizen om te koesteren.'

Treinreizen zijn heerlijk old school. Je hoeft de trein alleen maar te halen en kunt vervolgens het landschap aan je voorbij zien glijden. En dan ook nog met meer comfort en ruimte dan in een vliegtuig.

Denk je aan écht treinen in stijl, dan komt al snel Pullman in beeld. En die hebben filmmaker Wes Anderson de vrije hand gegeven om een speciale art deco wagon te ontwerpen.

Article continues after the ad

Je kent Anderson misschien van quirky films als 'The Royal Tenenbaums,' 'The Darjeeling Limited,' 'Fantastic Mr. Fox', 'The Grand Budapest Hotel' en 'The French Dispatch', allemaal fraai gestyld, met hier en daar een trein.

God van de Balans

De wagon is de Cygnus (naar de Griekse god van de balans)  gedoopt en ingedeeld in twee delen:

eentje met zitjes aan een tafel...

...en een met privécoupes met elk ruimte voor vier passagiers die er kunnen zitten en eten. Het menu wordt geserveerd op servies dat speciaal voor de Cygnus is ontworpen, met als extraatje cocktails die alleen in deze wagon verkrijgbaar zijn.

Moderne nostalgie

"Ik ben gek op treinen," zegt Anderson. "In mijn films heb ik vaak de kans gehad om treincompartimenten en wagons te ontwerpen, dus ik wist niet hoe snel ik dit aanbod voor een échte wagon moest accepteren."

"Ik hou van de nostalgie die Pullman bewaard, het is een bedreigde manier van reizen die ze naar een nieuwe gouden tijd proberen te tillen. Dat moet worden gekoesterd."

Uniek kleurenpalet

In de Cygnus komt het zwaanmotief terug, samen met ingelegd houtwerk, golven en eerder genoemde Art Nouveau elementen. Een uniek kleurenpalet zorgt voor een beetje pit.  

Op naar Engeland?

De Cygnus rijdt op dit moment alleen rond in Engeland naar bestemmingen als Bath, Liverpool, Sandringham, Cardiff en Cambridge. Een rit met diner en alles erop en eraan gaat vanaf € 575.    

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in