Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Amerika gaat weer open voor Europeanen!

New York, here we come. Nederlanders en andere Europeanen mogen vanaf november weer naar de Verenigde Staten reizen. Het personenvervoer lag stil sinds maart 2020, toen de pandemie op volle sterkte om zich heen greep. Het is goed nieuws voor stellen en familie die eindelijk weer herenigd kunnen w...

Amerika gaat weer open voor Europeanen!

New York, here we come.

Nederlanders en andere Europeanen mogen vanaf november weer naar de Verenigde Staten reizen. Het personenvervoer lag stil sinds maart 2020, toen de pandemie op volle sterkte om zich heen greep.

Het is goed nieuws voor stellen en familie die eindelijk weer herenigd kunnen worden, maar ook voor de liefhebbers van een vakantie in Amerika. Een lang weekend New York lokt! 

Er zijn wel regels aan verbonden: als passagier moet je kunnen aantonen volledig gevaccineerd te zijn en bovendien in het bezit zijn van een negatieve testuitslag van maximaal 72 uur voor vertrek.

Het is nog niet duidelijk welke vaccinaties als geldig worden gerekend. Dat is aan het Amerikaans centrum voor ziektepreventie (CDC). Reizigers hoeven niet in quarantaine bij aankomst in de VS, maar ze moeten zoals gezegd wel binnen drie dagen voor hun vlucht negatief getest zijn op het coronavirus.

Het CDC zal luchtvaartmaatschappijen verplichten om gegevens van internationale reizigers met het instituut te delen, om bron- en contactonderzoek te kunnen doen.

Momenteel kunnen alleen Amerikaanse burgers, hun families en mensen met een verblijfsvergunning naar de VS reizen vanuit de Europese Unie.

Drie weken geleden heeft de EU de VS nog van de lijst met veilige landen gehaald vanwege het toenemende aantal coronagevallen.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in