Dobberen en social distancing gaan prima samen.

Je kunt er niet eindeloos mee varen – het ding wordt elektrisch aangedreven dankzij zonnepanelen die 3-6 dagen bewegingsvrijheid geven – maar voor pret-onder-elkaar voor de kust lijkt de Anthénea perfect.

Het is een soort luxe drijvende hotelsuite die gemáákt is voor covid-19 tijden. Het ding is geïnspireerd op de drijvende pod van James Bond in The Spy Who Loved Me (1977) en James zou zich vast wel in alle moderne luxe kunnen vinden.

Article continues after the ad

De Anthénea is ontworpen door architect Jean-Michel Ducanelle en is zo duurzaam mogelijk gemaakt. Zo heeft de pod bijvoorbeeld een zandschroef in plaats van een klassiek anker om voor anker te gaan en geeft de pod gezuiverd water terug aan de zee.  

De pod biedt 360 graden uitzicht op de oceaan door de koepelvorm. Er is een slaapkamer en een badkamer met een ronde badkuip...

... een kleine zithoek met keukentje en bovenin een soort dakterras met ruimte voor twaalf mensen. Voor wie er eentje wil hebben kunnen er modellen worden gemaakt met twee en drie slaapruimtes.

Leuke extra: de cabine heeft onderwater-ramen.

Momenteel ligt de dichtstbijzijnde Anthénea voor de kust van het Franse Bretagne (de foto is van Dubai) en is te huur. De makers prijzen 'm aan als 'unsinkable' maar dat zei men ook over de Titanic, dus neem dat gerust met een korreltje zout.

Het is vooral een leuk ding om in de buurt van de bewoonde wereld in te verkeren...

... voor mensen met beperkte stuurmanskunsten die graag onder elkaar zijn.

Foto's (c) Anthénea

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in