Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

7 reistrends voor 2022 (en no 3 moet je écht eens proberen)

Reisbeperkingen weg, een nieuwe reiziger gaat op pad! Twee jaar staycations, ontdekken hoe prachtig Nederland is en een groeiende afkeer van massatoerisme leveren interessante nieuwe trends op het gebied van vakantie en reizen op. We zetten de belangrijkste voor je op een rij. Boutique overnachte...

7 reistrends voor 2022 (en no 3 moet je écht eens proberen)

Reisbeperkingen weg, een nieuwe reiziger gaat op pad!

Twee jaar staycations, ontdekken hoe prachtig Nederland is en een groeiende afkeer van massatoerisme leveren interessante nieuwe trends op het gebied van vakantie en reizen op. We zetten de belangrijkste voor je op een rij.

Boutique overnachten

Een accommodatie hoeft niet per se heel groot te zijn, als het maar luxe en comfortabel is, én privé. En liefst een beetje unieke beleving biedt.

Bijvoorbeeld een huisje op een resort, een eigen drijvende pod in een meer of een aparthotel: een hotelkamer met ook een keukenblok.

Rustig aan reizen

Je zou het niet zeggen afgaand op de afgrijselijke rijen op Schiphol, maar slow travel per trein zit in de lift. En dan vooral de nachttrein: instappen, lekker dineren, slapen in je eigen hut, wakker worden in hartje Wenen, Praag of Venetië.

Prachtige uitzichten, veel beenruimte, heel andere ervaring. Andere vormen van slow travel: wandelen, fietsen en een (rivier)cruise, maar dan niet op een megaschip.

Alleen op vakantie

Je eigen tempo, je eigen keuzes, met niemand rekening hoeven te houden – het zit in de lift als de ultieme stressvrije break.

Mocht je er toch wat huiverig tegenover staan, begin dan eens met een citybreak (dit is Praag). Het is net als alleen wandelen een unieke, verrijkende ervaring.

Werkvrij op vakantie

Tijdens de coronapandemie zijn werk en privé nóg meer door elkaar gaan lopen. Heel 2022 is de werkvrije vakantie waarin je je werkmail niet leest, niet toch even tussendoor je laptop openklapt of even snel in de appgroep meepraat.

Wellness

Als de pandemie iets duidelijk heeft gemaakt, is het dat we goed voor onszelf moeten zorgen. In de lift zitten dan ook wellnessreizen.

Voor de een dat een resort met een spa, voor de ander een yogaretreat, voor de derde een huisje met een eigen zwembad en sauna. Maar ook een wandelvakantie met luxe overnachtingen valt hieronder, net als spirituele reizen.

Nieuwe bestemmingen

Het verlangen naar rust en een beetje ruimte zit er nog diep in na twee jaar social distancing. Het verklaart de populariteit van vakantielanden die nog niet zo bekend zijn als zodanig...

...zoals Estland (op de foto Tallinn) en Slovenië, maar ook die van de kalmere streken in wel bekende vakantielanden, zoals de Noord-Duitse en Poolse kust en het Franse Pays de Mans en de Cevennen.

Ver weg bestemmingen

In de lift: tropische bestemmingen als Costa Rica en Belize die sterk investeren in ecotoerisme. Wel even netjes de uitstoot van de reis compenseren, natuurlijk.    

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in