Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

7 cruises waar je fitter van boord komt dan je inscheepte

Cruises met een health thema worden steeds populairder. De tijd dat cruisen vooral draaide om zitten, liggen en het all-you-can-eat-buffet is voorbij, steeds meer maatschappijen richten zich op passagiers die interesse hebben in gezondheid. Golf en gym Amadeus River Cruises vaart op de Rijn, Dona...

7 cruises waar je fitter van boord komt dan je inscheepte

Cruises met een health thema worden steeds populairder.

De tijd dat cruisen vooral draaide om zitten, liggen en het all-you-can-eat-buffet is voorbij, steeds meer maatschappijen richten zich op passagiers die interesse hebben in gezondheid.

Golf en gym

Amadeus River Cruises vaart op de Rijn, Donau, Rhone en Seine en stopt onderweg bij golfbanen die er mogen zijn. Verder kan er worden gewandeld en gefietst, is er een ochtendklasje gym, een Vital Club (massages, aromatherapie, kapper) en zijn dit schepen met een fitnessruimte aan boord.

Drijvende spa

De NCL Prima vaart in de Cariben en is eigenlijk gewoon een drijvende spa, met een zoutwaterpool waarin je blijft drijven, een waterval en acht bijzondere wellnesservaringen, waaronder een ijskamer. Verder aan boord een gym, een spinstudio en liefhebbers kunnen op sommige cruises ook nog een spirituele cleanse in een Maya-resort ondergaan.  

Zonsopgangyoga

Oceania Cruises is al langer gespecialiseerd in varend 'revitaliseren', zowel aan boord als in bijvoorbeeld de minerale bronnen van Stufe di Nerone bij Napels. Aan boord: thalassotherapie, Chinese geneeskunde, zonsopgangyoga (desgewenst met eigen persoonlijke docent en plenty gelegenheid voor lichaamsbeweging.  

Nordic wellness

Aan boord van de Octantis van Viking is het een en al sauna, yoga, fitness en hygge, maar dan op de Great Lakes: je vaart van de Amerikaanse naar de Canadese kant.

Sauna met uitzicht op Alaska

Explora Journeys biedt een holistische cruise naar Alaska aan die draait om 'fitness, voeding, slaap en herstel voor body en mind'. Ruime fitnesszaal, ruime spa met sauna.

Holistisch cruisen

Seabourn’s Mindful Living Programme is gecreëerd door Dr Andrew Weil, die een holistische kijk op gezondheid heeft, waarin welzijn, voeding, lichaamsbeweging, spiritualiteit en mentale gezondheid allemaal in elkaar overlopen. Aan boord kun je detoxen, wordt geluidstherapie met kristallen aangeboden, naast Chinese geneeskunde, acupunctuur, body wraps en andere alternatieve behandelingen. Je vaart langs de Griekse en Dalmatische kust.

Varen en wandelen

CroisiEurope speelt slim in op de wandelgekte en biedt cruises aan met de optie voor een stevige hike in Italië, de Rijnvallei, rond de Donau en in Portugal, onder leiding van een gids.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in