Chocoladepakking, anyone?

Oké, misschien dat je Wenen eerder associeert met opera, Sissi en goddelijk gebak dan met detoxen. Maar er is wel degelijk een wereld aan wellness te vinden die grappig genoeg trouw blijft aan het levensgenieterimago van de stad. Te beginnen met…

Sacher Boutique Spa

Article continues after the ad

Hotel Sacher, thuishaven van de Sacher Torte heeft een spa met onder andere pakkingen van vloeibare chocolade vol antioxidanten, scrubs van cacaobonen en chocolademaskers. Na een paar uur zo verantwoord aan je gezondheid te hebben gewerkt, lijkt een kopje thee met een puntje taart niet meer dan redelijk, toch?

Aisawan Boutique Spa

Deze Aziatische spa is een van de best bewaarde geheimen van Wenen. Hij is gevestigd in een oud gewelf met prachtige verlichting: je wordt al rustig door er naar binnen te lopen. Op de menukaart onder andere Balinese massages, oriëntaalse en Aziatische beautybehandelingen, een goudmasker, een chocolademassage (het blijft Wenen, hè?) en een massage met Rassoul-aarde.    

Therme Wien

De grootste spa van Wenen is een soort waterpark voor volwassenen met zwembaden, watervallen en fonteinen – je dobbert van spa, sauna, beautydeel en relaxpool desgewenst naar een 'adventure zone'. Pal ernaast ligt het Kurpark Oberlaa, gebouwd op een thermische bron.

The Ritz-Carlton Spa 

In het Ritz-Carlton in Wenen zit een Suzanne Kaufman Spa die uitsluitend werkt met natuurlijke en holistische producten. Privé sauna en jacuzzi, zwembad met onderwatermuziek voor je inner meermin en allerlei ontspannende en detoxende behandelingen die het totaal te rechtvaardigen maken om vervolgens aan de kaffee und kuchen te gaan.

Römertherme

Tweeduizend jaar geleden dobberden er al Romeinen in deze thermische bronnen van Baden bei Wien. Het water borrelt op van 1000 meter diep en is zo'n 36 graden. Naast speciale zwavelbaden en zwavelmodderpakkingen zijn er aromastoombaden (die lekkerder ruiken dan de zwavel), sauna's en massagebehandelingen.  

Foto's (c) iStock, de genoemde locaties

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in