Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 x Tenerife zonder toeristische toestanden

Heerlijk voor een weekje in de nazomer: de rustige plekken van Tenerife, voor als je houdt van natuur en een beetje luxe.

5 x Tenerife zonder toeristische toestanden

Heerlijk voor een weekje in de nazomer.

Misschien associeer je Tenerife met massatoerisme, maar als je even wat verder kijkt, heeft het Spaanse eiland ook veel rustige plekken te bieden. Vijf highlights voor wie zonder 'friet van Piet' kan.

1 Slaperige stadjes

Tenerife telt een aantal slaperige stadjes die niet alleen erg mooi zijn, maar waar je je nog echt tussen de locals kunt wanen. Zoals Buenavista Del Norte aan de noordwestkust, maar ook Garachico, San Cristóbal de La Laguna, Los Silos...

... Masca, Arico Nuevo, Icod de los Vinos en Taganana. Als je een fly-drive boekt, kun je het hele eiland makkelijk verkennen.

2 Schitterende hikes

Tenerife is een vulkanisch eiland met woeste landschappen en verrassend goede wandelpaden. Pittig is de Pico del Teide, 8,3 km van Montaña Blanca naar La Rambleta, vanwege het forse hoogteverschil.

Doe je het liever wat rustiger aan, dan kun je twee mooie uren stukslaan op de Roques de García Trail, een wonderschoon lavalandschap. Vooruit, nog eentje: de Rambla del Castro is ook een redelijk makkelijke wandeling langs de kust, bananenplantages en over kliffen en ravijnen. Loop je 'm alleen heen, dan ben je er ongeveer een uur aan kwijt.

3 Strand voor jezelf

Aan de noordkant van het eiland vind je wilde natuur en rustige stranden. Sommige zijn zo afgelegen dat je er alleen met een bootje kunt komen, voor het betere Blue Lagoon gevoel.