Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 x Art Nouveau en Art Deco in beeldig Brussel

Zin in een weekendje vol stijl(en)? Zo'n honderd jaar geleden gebeurde er van alles in Brussel op het gebied van architectuur en kunst. Art Nouveau ebde weg, Art Deco was overal en het modernisme roerde zich. Bijzonder is dat veel gebouwen, stijlen en kunst er nog te bezoeken en te zien zijn. Daa...

5 x Art Nouveau en Art Deco in beeldig Brussel

Zin in een weekendje vol stijl(en)?

Zo'n honderd jaar geleden gebeurde er van alles in Brussel op het gebied van architectuur en kunst. Art Nouveau ebde weg, Art Deco was overal en het modernisme roerde zich. Bijzonder is dat veel gebouwen, stijlen en kunst er nog te bezoeken en te zien zijn. Daarom 5 hotspots voor wie houdt van levende cultuur.

Musée Horta

Nergens vind je zoveel schitterende Art Nouveau als in Brussel, het wemelt er van de overweldigende gebouwen in deze stijl. Een van de mooiste voorbeelden is het Musée Horta, voorheen het huis van Art Nouveau-kunstenaar Victor Horta. Ook Art Nouveau: het Muziekinstrumenten-museum en het Belgisch Stripmuseum.

Villa Empain

Wie na alle Art Nouveau toe is aan een wat modernere stijl, kan terecht in Villa Empain, een meesterwerk in Art Deco. Het is gebouwd in 1930 en sinds 2010 open voor het publiek.

Er worden exposities gehouden, maar eigenlijk wil je er ook gewoon even heen om de architectuur en stijl.  Ook Art Deco: het Flagey-gebouw en Restaurant Bozar.

Les Brigittines