Art Deco: de Basiliek van het Heilig Hart in Brussel
Art Deco: de Basiliek van het Heilig Hart in Brussel

Zin in een weekendje vol stijl(en)?

Zo'n honderd jaar geleden gebeurde er van alles in Brussel op het gebied van architectuur en kunst. Art Nouveau ebde weg, Art Deco was overal en het modernisme roerde zich. Bijzonder is dat veel gebouwen, stijlen en kunst er nog te bezoeken en te zien zijn. Daarom 5 hotspots voor wie houdt van levende cultuur.

Musée Horta

Article continues after the ad

Nergens vind je zoveel schitterende Art Nouveau als in Brussel, het wemelt er van de overweldigende gebouwen in deze stijl. Een van de mooiste voorbeelden is het Musée Horta, voorheen het huis van Art Nouveau-kunstenaar Victor Horta. Ook Art Nouveau: het Muziekinstrumenten-museum en het Belgisch Stripmuseum.

Villa Empain

Wie na alle Art Nouveau toe is aan een wat modernere stijl, kan terecht in Villa Empain, een meesterwerk in Art Deco. Het is gebouwd in 1930 en sinds 2010 open voor het publiek.

Er worden exposities gehouden, maar eigenlijk wil je er ook gewoon even heen om de architectuur en stijl.  Ook Art Deco: het Flagey-gebouw en Restaurant Bozar.

Les Brigittines

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kaja Hengstenberg (@kajahengstenberg) op

Dit voormalige Art Nouveau postkantoor aan de Kapellenmarkt in het hart van de stad is nu een brasserie waar chef Dirk Myny de sterren van de hemel kookt in zijn 'plezierkeuken'. Fijne kaart, beetje streekgerechten, beetje klassiek Brussels, beetje Modern à la Myny. En overal weer dat prachtige vloeiende natuurlijke lijnenspel om je heen.

Falstaff

Hier ga je heen om even de sfeer te proeven, met laag gespannen verwachtingen van de keuken. Prima lunchstop, prachtig interieur.  

Hotel Metropole

Het leuke aan Hotel Metropole is dat het absoluut niet geïnteresseerd is in hip en trending zijn. Het is een schitterende art deco accommodatie waar rust, service en comfort voorop staan en er nog een echte piccolo bij de lift staat...

...en dit je incheck is. We zouden eraan kunnen wennen.

Foto (c) iStock 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in