Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 waanzinnige hotels in Dubai (al is het maar voor één nachtje)

Je kunt nu ook glampen in de woestijn. Dubai is een wereld op zich, een schathemelrijke metropool in de woestijn waar de wolkenkrabbers tot in de hemel worden gebouwd en hotels te vinden zijn die net even iets extra's te bieden hebben als het aankomt op design. We tippen vijf fijne plekken, die a...

5 waanzinnige hotels in Dubai (al is het maar voor één nachtje)

Je kunt nu ook glampen in de woestijn.

Dubai is een wereld op zich, een schathemelrijke metropool in de woestijn waar de wolkenkrabbers tot in de hemel worden gebouwd en hotels te vinden zijn die net even iets extra's te bieden hebben als het aankomt op design. We tippen vijf fijne plekken, die allemaal hun charme hebben.

25hours Hotel One Central

Geen bladgoud, geen tonnen marmer – dit nog vrij nieuwe hotel (434 kamers, hier en daar hangt een hangmat) is uniek in Dubai omdat het hipster chic biedt.

Een lobby met duizenden boeken die je mag lezen, een pottenbakkersstudio, een studio waar je je podcast kunt opnemen – het is een hub voor creatives maar wel eentje met een spa en vijf eigen restaurants...

... plus uitzicht op het nieuwe, spectaculaire Museum van de Toekomst. Over de kleuren is even nagedacht: de onderste etages zijn zand, beige en bruin, als de woestijn en hoe hoger te komt, hoe kleurrijker het wordt.

Het hotel wil zo laten zien dat het aardse roots heeft, maar die wel op futuristische wijze overstijgt.

Anantara World Islands Dubai Resort

Dit hotel ligt op het opgespoten deel voor de kust en biedt misschien wel het mooiste uitzicht op de skyline van Dubai.

Misschien dat je je voorneemt de stad in te gaan, misschien dat je net zo lief op de World Islands blijft: alles wat je hartje begeert aan luxe en watersporten. En een drijvend ontbijtje in het zwembad bij je kamer. 

ME Dubai

Dit hotel in de Opus Tower is ontworpen door de wereldberoemde architect Dame Zaha Hadid, die er een wulps geheel met prachtige rondingen van maakte.

Je waant je er in een beeldschoon ruimteschip, met veel kunst en tentoonstellingen en een al fresco restaurant: Deseo.

Al Faya Retreat 

Een out-of-the-box locatie voor als je al redelijk bekend bent met de stad: op een uurtje rijden ligt de Al Faya Lodge.

Het biedt een soort glamping in de woestijn bij Sharjah hotspot met vijf kamers en het type boutique hotel dat nog nieuw is in deze streek.

Er is een spa, een zoutwaterzwembad en een therapeutische kamer met Himalayazout, maar de grootste trekker is toch het skylight in de kamers, waardoor je in het donker de sterrenhemel kunt zien als nooit tevoren.

Bvlgari Resort Dubai

Hou je van luxe, dan moet je in dit staaltje Italiaans minimalistisch design met Michelin-allure zijn.

Het ligt op een eigen privé-eiland met jachthaven, yacht club en uitzicht op de skyline en heeft een prachtig zwembad.

Ook schitterend zijn de koraalachtige lagen op de gevel, die het zonlicht heel mooi filteren. Met zes bars en restaurants en een eigen spa is ook dit een plek waar je net even wat sneller zegt: laat de stad maar zitten, we blijven hier.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in