Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 stadjes aan de Amalfikust die de moeite waard zijn

Citroenboomgaarden en een azuurblauwe zee – zo heerlijk! Denk je aan de Amalfikust, dan zie je jezelf op een terras spaghetti met verse vis eten. Over de SS163 Amalfitana langs de zee rijden (hoofddoekje à la Grace Kelly optioneel). En wandelen door de citroenboomgaarden waar deze streek beroemd ...

5 stadjes aan de Amalfikust die de moeite waard zijn

Citroenboomgaarden en een azuurblauwe zee – zo heerlijk!

Denk je aan de Amalfikust, dan zie je jezelf op een terras spaghetti met verse vis eten. Over de SS163 Amalfitana langs de zee rijden (hoofddoekje à la Grace Kelly optioneel). En wandelen door de citroenboomgaarden waar deze streek beroemd om is. In de zomer kan het er druk zijn, in het vroege voorjaar is het er overal prachtig. Amalfi en Positano zijn het beroemdst, maar overweeg ook deze vijf dorpjes aan de Costiera, ofwel kust, voor een verrukkelijke voorjaarsvakantie. Limoncello erbij?

Vietri sul Mare

Levendige keramiek- en porseleinhandel, alle denkbare variaties op citroengebak en niet alleen uitzicht op zee, maar ook een labyrint aan straatjes en steegjes om heerlijk door te dwalen naar het volgende fotogenieke pleintje.

Maiori

Beroemd om het lange Lidostrand in het voorjaar, berucht om het lange Lidostrand in de zomer. Liefhebbers van mondaine strandclubs moeten hier zijn. Maiori was een favoriete filmlocatie van regisseur Roberto Rossellini; Ingrid Bergman heeft hier heel wat rondgelopen. Op de heuvel de ruïne van San Nicola de Thoro Plano. Voor wandelaars loopt het Sentiero dei Limoni door de citroenboomgaarden.

Ravello

Dit stadje ligt heel hoog, biedt een schitterend uitzicht over zee en telt prachtige middeleeuwse huizen zoals de 13de eeuwse Villa Rufolo en de 11de eeuwse Villa Cimbrone. Het is een pareltje vol fonteinen, bloemen en boomgaarden en al sinds de 14de eeuw een kunstenaarshub.

Atrani

Klein, maar fijn: Atrani is al sinds 500 een vissersdorpje compleet met haventje en strand. Minder opvallend dan de buurstadjes, maar beslist authentieker en rustiger.

Praiano

Dit lieve vissersdorpje ligt tussen supersterren Amalfi en Positano in en was in de Middeleeuwen het zomerverblijf van de hertogen van Amalfi. Het ligt tegen een berg, maar alle trappen en paadjes leiden naar het strand en de zee. Rustig, idyllisch en een perfecte plek om een boottochtje te maken.

Foto's © iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in