Brugge ligt slechts 25 km van de Nederlandse grens
Brugge ligt slechts 25 km van de Nederlandse grens

De mooiste accommodaties van de Werelderfgoedstad.

Brugge is uniek in de zin dat het een stad met een menselijke maat is, die tegelijk het gevoel geeft dat je in een andere wereld bent beland. Middeleeuwse huizen, veel geschiedenis, grachten, grotendeels autovrij centrum, veel groen – een perfecte bestemming voor een weekendje weg in het najaar. We selecteerden vijf fijne hotels voor je.

Hotel Pand

Article continues after the ad

Dit 18de eeuwse boutique hotel ligt vlakbij de middeleeuwse vismarkt en wordt veelvuldig uitgeroepen tot een van de mooiste hotels van de stad.

Open haarden, houten muren, antiek assorti – heel knus en intiem.

Hotel de Tuilerien

Gevestigd in een 15de eeuws patriciërshuis met uitzicht op een gracht en een van de weinige hotels in Brugge met een eigen zwembad.

Chic, comfortabel, heerlijke chocolademelk.

B&B Côté Canal

Heel bijzonder: een verlichte tuin die aan het water grenst met uitzicht op een van de mooiste bruggen van Brugge. Winston Churchill zat veelvuldig in de tuin van Huyze Hertsberge te schilderen. Het is ingericht met 18de eeuws meubilair dat de eigenaresse erfde van haar grootouders en voorouders. Het is klein, maar fijn, met slechts vier suites.

Hotel Hof van Cleef

Boutique hotel aan het St Annakanaal. Italiaanse chic, vrij modern en twee speciale suites: de Hermès en de Missoni, ingericht met ontwerpen van deze labels.

De Orangerie

Gevestigd in een 15de eeuws klooster aan de Dijver, ingericht als een klassiek Engels landhuis en ze serveren er ook nog eens een echte afternoon tea.

Ze zullen je naar buiten moeten dúwen.

Foto's (c) iStock, hotels assorti, met dank aan A Luxury Travel Blog

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in