Spectaculaire culturele events rond het Chinese Nieuwjaar.

Mocht je in de buurt zijn voor werk of een tussenstop in Singapore, dan is daar de komende tijd extra veel te beleven in verband met de festiviteiten rond het Chinese Nieuwjaar. Dit zijn de highlights.  

Singapore Art Week

Article continues after the ad

Van 11 tot 19 januari staat Singapore helemaal in het teken van kunstevents, van exposities en kunstwandelingen tot beurzen en symposia. Het aanbod is breed, van klassieke kunst tot nieuwe digitale installaties.

Chingay Parade

De Chingay Parade, gehouden op vrijdag 31 januari en zaterdag 2 februari tijdens de festiviteiten rond het Chinese Nieuwjaar, is de grootste parade in Azië (het filmpje is van de parade van vorig jaar). Meer dan 6000 vrijwilligers doen mee aan een dansende en zingende stoet met praalwagens, dansende draken en steltlopers.  

Huayi

Het Chinese Festival of Arts wordt gehouden van 31 januari tot 9 februari 2020: deel gratis, deels via kaartverkoop, all things Chinees theater, muziek en visuele kunst, waaronder deze opera. 

Time Capsule

Nog tot 7 februari 2020: de Time Capsule expositie: 700 jaar geschiedenis van Singapore in hologrammen, multizintuiglijke technologie en interactieve ervaringen

I Light Singapore

Iets later in het jaar, maar wel eentje die het vermelden waard is in verband met 'sprookjesachtig en surrealistisch': i Light Singapore is een lichtfestival met 15 duurzame (en enorme) lichtinstallaties dat wordt gehouden van 6-29 maart 2020.

Foto's © Visit Singapore

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in