Dit kan het hoogtepunt van je staycation worden!

Nog op zoek naar een bijzondere zomerervaring? Een nachtelijk avontuur op de Wadden biedt een bijzondere ervaring die je niet snel zult vergeten.

Dankzij de minimale lichtvervuiling is de nacht nergens zo mooi als in dit unieke natuurgebied. Bovendien zorgen de ondernemende bewoners ervoor dat er ook na zonsondergang heel wat te beleven valt.

1 Spot vallende sterren op de Waddenzee

Article continues after the ad

Wie aan donkere nachten denkt, denkt natuurlijk meteen aan vallende sterren. De spectaculairste ervaring beleef je tijdens een vallende-sterren-tocht op de Waddenzee met een oude klipper.

In het najaar zie je vanaf het dek de mooiste meteorietenregens, maar ook in augustus is er bij helder weer al wat te zien. Zoals de beroemde Perseïden (13 augustus) en de Cygniden (18 augustus).

2 Beklim een vuurtoren

Tijdens de donkere nachten kan je de vuurtorens die de zee en eilanden oplichten niet missen.

Met een gids kan je na afloop van een bos- en strandwandeling een van de zes vuurtorens op de eilanden beklimmen om met je eigen ogen te zien hoe ver het licht schijnt.
 
3 Luister naar folklore in de duinen

Bij zonsondergang wandel je al luisterend naar lokale folklore met een gids de avond in.

De spannende verhalen over zandverstuivingen, nachtjagers en drenkelingen kunnen je zomaar kippenvel bezorgen. 
 
4 Ga mee op ecosafari

Nog voor de zon aan de hemel staat, neemt een elektrische wagen je mee op ontdekkingstocht door de natuur.

Met een gids aan je zij beleef je het eiland op een heel andere manier dan overdag. Plus: een zonsopkomst om nooit te vergeten.

5 Bewonder de Melkweg vanuit het Dark Sky Park

Op de Boschplaat op Terschelling is het zo donker dat het natuurgebied zich een Dark Sky Park mag noemen. Bij goed weer zie je ’s nachts zelfs de nevel in de Melkweg.

Dat is heel uniek, zeker als je weet dat er slechts twee natuurgebieden in Nederland zijn die het label van een Dark Sky Park dragen. Trek eropuit met een gids en laat je verbazen door de enorme hoeveelheid sterren aan de hemel. 

Foto's © Getty Images / Visit Wadden / Discover The Dark 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in