Als geld geen rol speelt, kun je gekke dingen verwachten 😉

Dubai is als speeltuin voor de zeer welgestelden geen plek waar men zich laat beperken. Er worden eilanden opgespoten in de vorm van een palm, het grootste reuzenrad ter wereld draait er en ze lijken er nooit genoeg duizelingwekkend hoge gebouwen te hebben.

Nu er gewenning in de mega-wolkenkrabbers begint op te treden, zijn bijzondere hotelsuites het nieuwe lokkertje voor een unieke ervaring.  

De Royal Suite

Article continues after the ad

Aan de kade ligt de Queen Elizabeth 2, dat in 1967 te water ging als het meest elegante passagiersschip ooit. Het is nu een hotel met een eigen theater, restaurant en de grootste drijvende nachtclub ter wereld.

Highlight: je kunt er slapen in de vertrekken (krap 80 vierkante meter) waar ooit koningin Elizabeth en andere leden van de Royal Family zich nog eens omdraaiden.

Het skichalet

Voor alle duidelijkheid: Dubai ligt in een woestijn. Het weerhield de Kempinski Mall of the Emirates er niet van om er de grootste indoor skipiste aan te leggen.

Je kunt er lodges boeken met aan de ene kant uitzicht op de sneeuw en aan de andere kant de zinderende zon. Het summum is het Aspen Ski Chalet: 228 vierkante meter luxe die is verdeeld over drie verdiepingen.

Hemelbedden, eigen butler en chefkok, open haard en meer geweien dan in Tirol.  

Het onderwatersprookje

Het Atlantis grossiert in bijzondere suites. Wie geen hoogtevrees heeft, boekt The Bridge die de Oost en West toren verbindt. Je kunt er echter ook diep afdalen in de Poseidon en Neptunes suites die verzonken liggen in de Ambassador Lagune.

Zo kun je lekker in bad bubbelen terwijl er van alles langs zwemt, waaronder een paar haaien. De suites beslaan drie etages (uiteraard met een privélift met elkaar verbonden), op de bovenste heb je uitzicht óp het enorme aquarium. Bij alle suites hoort een 24/7 butlerservice.

De Greige Suite

Zullen we 'm prikkelarm noemen? Het Armani Hotel in Dubai heeft de Armani Dubai Suite die is uitgevoerd in 390 vierkante meter greige, de grijs met beige melange waar Giorgio zo dol op is.

Minimalistisch ten top, eigen kantoor, gym, inloopkast en eetkamer. Je vindt 'm op de 39ste verdieping van de Burj Khalifa, met een fabuleus uitzicht.

Het paleisje van Donatella

Aanzienlijk opulenter is de Imperial Suite in het Palazzo Versace Dubai: 1200 meter op twee etages met alle barok en rococo-elementen die je van het label mag verwachten.

Marmer, handgelegd mozaïek, eigen gym, sauna en keuken, plus een kloek eigen terras met een zwembad en een bubbelbad. Een meisje mag dromen, nietwaar? 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in