Gordes, Noord-Provence
Gordes, Noord-Provence

Het najaar is misschien wel het beste moment om deze mooie streek te bezoeken.

Op zoek naar een fijne bestemming om nog een paar dagen te genieten van een beetje zon en la douche France? Provence is beslist een optie en wel hierom.

Article continues after the ad

1 Het weer is nog heerlijk

De échte herfst arriveert pas ergens in december in Provence, in oktober kan het op een goede dag nog makkelijk dertig graden worden. 's Nachts koelt het wel af, dus kun je wel gewoon lekker slapen.

2 Het is niet meer zo druk

In de zomer kun je er vaak over de hoofden lopen, nu is het er net leuk: niet te druk, niet te stil, amper files en je kunt vrijwel overal makkelijk terecht. Het loopt zo net even lekkerder over een lokale markt en je kunt eindelijk eens een plekje vinden om de Gorges de Verdon goed te bekijken, zonder jakkerende mensen voor en achter je.

3 Hadden we de wijn al genoemd?

De wijngaarden zijn zwaar van de druiven en er wordt overal geoogst. Elk zichzelf respecterend dorp heeft een eigen wijnfestival en wijnboeren houden uitverkoop om ruimte te maken voor de nieuwe lichting van hun terroir. Proost! 

4 De natuur

Zoals gebruikelijk in het najaar verkleuren ook de bomen in Provence in goud, geel, bruin, rood, paars en oranje. De wijngaarden doen mee, de temperatuur is heerlijk om een eind te fietsen en te wandelen en de zee is nog warm genoeg om een duik te kunnen nemen. Hoe 'La vie est belle' wil je het hebben?

5 Gastro-geluk

Hoewel de keuken van Provence er altijd mag zijn, is de herfst echt de hoogmis van de plaatselijke gastronomie. Er zijn overal culinaire fêtes, er zijn crêpes, cêpes en kastanjes. En van 1 tot en met 13  oktober geldt in alle deelnemende restaurants de Tous au Restaurant-deal: boek een tafel voor twee, betaal voor één en dat geldt ook voor de Michelin-restaurants. De truffeloogst komt iets later (half november), de eerste truffels worden traditioneel verkocht op de markt van Richerenches. Bonne journée! 

Foto's (c) iStock, Pixabay

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in