Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

3 super-de-luxe treinen die door India rijden

In stijl door dit prachtige land, à la de Oranjes. Het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima bewees maar weer eens dat India een wonderschoon land is, met veel gezichten. Tenzij je een royal bent die zich per konvooi-met-airco verplaatst, kan door het land reizen echter noga...

3 super-de-luxe treinen die door India rijden

In stijl door dit prachtige land, à la de Oranjes.

Het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima bewees maar weer eens dat India een wonderschoon land is, met veel gezichten. Tenzij je een royal bent die zich per konvooi-met-airco verplaatst, kan door het land reizen echter nogal afzien zijn qua drukte, stof, herrie en chaos. Daar heb je geen last van in de luxe treinen die door India rijden: we stellen er drie aan je voor.

Maharadja Express

De Maharadja Express is een prinsheerlijke trein met heerlijke bedden, dinerwagons met bladgoud en attente stewards gedurende de hele rit. Het is de bekendste en de meest luxe: je wordt verwelkomd met een rode loper en een butler met een drankje.

In een suite kun je badderen met uitzicht op het landschap, er is een spelletjeswagen en een bar en op elk station zijn er optredens met zang en dans. De trein rijdt zes routes, de populairste reis gaat door het noorden.

Tijdens deze Treasures of India-reis van drie nachten doe je tijdens excursies de Taj Mahal aan, kun je tijgers spotten in het Ranthambhore National Park en bezoek je Jaipur’s Amber Fort het het stadspaleis.

Palace on Wheels 

Luxe trein no 2 is het Paleis Op Wielen. Niet langer een stoomtrein, wel de oudste luxe trein, met handgeschilderd behang, dineren met zilveren bestek en een Ayurveda-spa aan boord. Misschien een beetje vergane glorie, maar in al zijn excentriciteit ook wel weer geweldig.

Je kunt er een reis van zeven nachten op boeken, van New Delhi door Rajastha en de woestijnstad Jaisalmer, met stops in Jaipur en bij de meren van Udaipur. Op de terugweg doe je ook nog de blauwe stad van Jodhpur en de Taj Mahal aan.

Deccan Odyssey

De laatste aanrader op rails is de Deccan Odyssey, iets minder luxe dan de andere twee, maar wel met attent personeel.

De vier presidentiële suites zijn het meest verzorgd, de trein heeft een spa en een kleine gym aan boord.

Hij rijdt door het westen, over onder andere het Deccan Plateau en het wat onbekendere, maar fraaie Gujarat, vertrek vanuit Delhi of Mumbai. Lijkt het je wat? 

Foto's (c) iStock, Maharadja Express, Palace on Wheels en Deccan Odyssey

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in