We waren er zelf nóóit opgekomen.

Staan je planten er niet al te florissant bij? Normaal gesproken kun je fruit beter weghouden van bloemen en (bloeiende) planten. Het ethyleen dat het rijpende fruit afgeeft, laat ook bloemen sneller rijpen, zodat je er minder lang plezier van hebt. 

Wat geen kwaad kan, is je planten trakteren op een bananenschil. The Pantry Mama, een Australische lifehacker, laat bananenschillen 24 uur weken in een pot water. De schillen gaan vervolgens naar de composthoop, het water naar haar kamerplanten.

Article continues after the ad

Bananen bevatten potassium, fosfor en calcium, allemaal goed voor planten: het bevordert de groei en maakt de planten weerbaarder voor ziektes. Met name fosfor helpt goede wortels en nieuwe scheuten aan te maken.

Epsom Salt (ook bekend als bitterzout of magnesiumsulfaat – te koop bij Kruidvat en andere drogisterijen) is ook een wondermiddel voor treurige planten. Je weekt ze in paar uur in het bad (of in een teiltje) in water met een paar schepjes Epsom Salt. Het magnesiumsulfaat vermeerdert de productie van chlorofyl (wat voor mooi groen blad zorgt).

Nog even terug naar de bananen, want nu we eenmaal aan het lifehacken zijn, kan deze er ook nog wel bij. Het zijn heerlijke vruchten, maar ze worden wel erg snel bruin. Dat kun je voorkomen door de bovenste bruine deel van de tros luchtdicht af te plakken met ducttape: de bananen blijven zo tot een week (en soms zelfs langer) gewoon geel.
 
Openingsfoto (c) Mooi wat planten doen 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in