Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Quick Fix: als je nog maar een uur hebt voor je gasten komen

Zo bluf je jezelf in de richting van een Miep Kraak reputatie! Het zou zomaar kunnen dat door thuiswerken en kinderen die niet naar school gaan en dus óók thuis zijn je huis er even niet uitziet alsof Marie Kondo net is langs geweest. Verwacht je bezoek met kerst, dan hebben we een paar gouden la...

Quick Fix: als je nog maar een uur hebt voor je gasten komen

Zo bluf je jezelf in de richting van een Miep Kraak reputatie!

Het zou zomaar kunnen dat door thuiswerken en kinderen die niet naar school gaan en dus óók thuis zijn je huis er even niet uitziet alsof Marie Kondo net is langs geweest.

Verwacht je bezoek met kerst, dan hebben we een paar gouden last minute tips voor je, om je huis opgeruimd en schoon te laten lijken.

  • Stapelen heeft meer effect dan soppen. Tijdschriften, boeken, papieren: in stapeltjes zien ze er onmiddellijk georganiseerd uit.
  • Richt je vooral op de zichtbare plekken: even het tuinpad vegen heeft meer impact dan onder de bank stofzuigen.  
  • Loop met een grote wasmand door het woongedeelte en gooi daar alle losse zooi in. Wasmand uit zicht zetten, die komt later wel aan de beurt.
  • Toilet even schoonmaken, kijken of er schone gastendoekjes liggen en voldoende wc-papier is. Scheutje reiniger erin (liefst blauwe) maakt een reuze propere indruk.
  • Sluit alle deuren van de kamers waar je gasten niet zullen komen.
  • Maak ruimte op de kapstok (zie ook: wasmand) zodat de gasten hun jassen makkelijk kwijt kunnen.
  • Kussens opkloppen, plaids opvouwen, ramen op een kiertje zetten voor frisse lucht / ventilatie. Staan de bloemen er nog fris bij? Knip even snel eventuele bruine bladeren uit planten. Wie in het bezit is van boenwas, sprayt even links en rechts in de lucht.
  • Dan als laatste even met de Franse slag stofzuigen in de entree, de woonkamer en de keuken. Het hoeft niet grondig, als de loop er maar netjes uitziet.
  • Adem uit, doe wat lippenstift op en begroet je gasten enthousiast, dan heeft echt niemand door dat er wat stof op de plintjes ligt.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in