We moeten nog even zo door, dus...

...kun je er maar beetje het meeste van maken.

Met deze vijf tips worden je thuiswerkdagen nét iets leuker (en ja: wij gebruiken ze zelf ook).

1. Zoek die ene leuke collega ook buiten het werk om op

Article continues after the ad

Digitaal dan. Start een Whatsapp-gesprek, spreek af voor een Zoom in je vrije tijd en klets even lekker bij over het werk zonder dat het ook écht over het werk hoeft te gaan (zoals in alle meetings die je op een dag doorloopt). Ook leuk: begin een virtuele boekenclub!

2. Duik op die lunchpauze

Of je nou een lange wandeling gaat maken, gaat hardlopen, een uitgebreide lunch bereidt voor jou en je huisgenoten of alvast een voorsprongetje neemt op het avondeten... je lunchpauze is thuis veel meer dan op het werk van jou alleen.

3. Bye bye bureau

Thuis geen koffieautomaat om een uitstapje naar te maken en geen collega's om even bij te buurten. Dus zit je misschien wel veel meer dan je gewend bent op je plek. Zeg af en toe ook gedag tegen je bureau en maak een ommetje door je huis. Dans mee op een liedje (kan op kantoor niet), knuffel je huisdieren, of drink koffie op de bank en lees een hoofdstuk in je boek. Daarna ben je weer een stuk frisser.

4. Mediteren kun je leren

Juist in drukke en onrustige tijden is het belangrijk om een rustpunt te vinden in je leven. Zeker nu je huis ook nog eens je kantoor is geworden. Begin of eindig je werkdag eens met een mediteersessie van tien minuten. De app Headspace biedt een hele fijne gratis variant.

5. Leuk de boel een beetje op

Juist thuis kun je jouw kantoor helemaal naar je eigen smaak maken. Zet mooie bloemen of een plant op je bureau. Koop een mooie pen. Steek een geurkaars aan. Wie doet je wat?

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in