Zó kom je overeind na ellende waar je niet om gevraagd hebt.

De een moet bijkomen van vier jaar Trump, de ander van al die maanden lockdown, een derde heeft een dierbare, zijn of haar gezondheid, een huisdier, een baan, een zaak of een vertrouwd leven verloren. 'Gewoon maar doorgaan' zit er soms simpelweg niet meer in.

'Waar put je veerkracht uit? Wie kan je bijstaan en maak je daar ook gebruik van?'

Enter Natriltijd, het nieuwste boek van Riet Fiddelaers-Jaspers. Het gaat over de periode waarin een zware emotionele storm over je heen raast. En vooral over de tijd erna, als de wind is gaan liggen, je de stormschade opneemt en weer terug gaat buigen. Waar put je dan veerkracht uit? Wie kan je bijstaan en maak je daar ook gebruik van?

Ze schreef het voor zichzelf afgelopen voorjaar, tijdens de eerste lockdown: "Ik maakte een start met dit boek op Koningsdag 2020, een dag waarop ons allen werd gevraagd binnen te blijven." Doel van het boek: met beide benen op de grond te blijven staan.

Article continues after the ad

Na elk hoofdstuk vol inzichten en ervaringsverhalen vind je reflectievragen en doe-suggesties. Maar ook houvast en hoop voor iedereen die geconfronteerd wordt met stormen in het leven. 'Voor mensen die moeten buigen voor het lot waar ze niet om gevraagd hebben,' aldus Riet. Natriltijd kost 15 euro

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in