Deze app helpt tegen Doomscrolling!

Je begint met een nieuwbericht, je klikt door naar een aanbieding en voor je het weet zit je een uur te doomscrollen op Twitter.

Article continues after the ad

Ofwel: somber en boos bericht na somber en boos bericht te bekijken, omdat het algoritme dat nu eenmaal een goed idee vindt en je zo lang mogelijk aan het swipen wil houden.

Vind je dat je veel tijd kwijt ben aan je telefoon en zou je dat graag veranderen, dan heb je een leuk hulpje aan Mind Leak (gratis, alleen voor Android). Blijf je te lang in een app hangen, dan verschijnt er iemand met een glazige blik in beeld (schildpadnek en onderkin optioneel) en die persoon ben je zelf.

De app opent namelijk je selfiecamera als hint dat je misschien even iets anders moet gaan doen: even lekker naar buiten, of zo. Ook heel fijn om pubers gek mee te maken. Wil je niet steeds jezelf zien, dan kun je ook voor een geanimeerde verrassingsmeme kiezen om uit je algoflow te komen.  

Foto (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in