Kabbelen is er niet bij, het wordt een jaar van uitersten.

Vandaag gaat het Chinese Jaar van de Tijger in, dat duurt tot 21 januari 2023. In het Verre Oosten wordt niet de leeuw, maar de tijger gezien als de koning der dieren.

In de Chinese astrologie wordt een Tijgertijd gezien als een periode van vrijheid en onafhankelijkheid, maar niet per se van weloverwogen acties. Het scheelt dat de tijger van dienst in 2022 een watertijger is, die beschikt over wat meer leervermogen en voortschrijdend inzicht.

Tijger staat in China in het algemeen voor kracht, voor het uitdrijven van het kwaad en voor moed. Het is een avontuurlijk sterrenbeeld, maar ook ambitieus en impulsief.

Article continues after the ad

'Er zal nog aardig wat gedemonstreerd worden, rellen zijn niet uit te sluiten'

Chinese astrologen voorspellen dan ook geen kabbelend jaar, maar veel algemene en persoonlijke uitersten. Concreet gezegd: er zal nog aardig wat gedemonstreerd worden, rellen zijn niet uit te sluiten en wereldvrede zit er op korte termijn niet in.

Op persoonlijk vlak geldt: soms valt de energie van een Tijgerjaar tegen, soms valt het mee, maar de gulden middenweg is ver te zoeken en risico's nemen valt niet uit te sluiten als je verder wilt komen. Veel mensen zullen een vorm van onrust ervaren die dwingt tot verandering, ook al staan ze niet te popelen.

Tijger staat ook voor optimisme en enthousiasme, en voor vitaliteit en kracht

Wat astrologen ook waarnemen is een stijgende lijn in voorspoed. Tijger staat namelijk ook voor optimisme en enthousiasme, en voor vitaliteit en kracht. Kan dat in goede banen worden geleid, dan maken we een goede kans om verder uit de pandemie te klimmen.  

Foto (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in