Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Verder na verdriet: deze veerkrachtige vrouwen lukte het

'Weduwen, hoe werkt dat?' Je partner verliezen is ontwrichtend en verdrietig, maar niet het einde van jouw leven. Lisette Schuitemaker sprak vrouwen van verschillende leeftijden die weduwe werden, soms plotseling, soms na een ziekbed. De vijftien vrouwen vertellen over de dag die hun leven in twe...

Verder na verdriet: deze veerkrachtige vrouwen lukte het

'Weduwen, hoe werkt dat?'

Je partner verliezen is ontwrichtend en verdrietig, maar niet het einde van jouw leven. Lisette Schuitemaker sprak vrouwen van verschillende leeftijden die weduwe werden, soms plotseling, soms na een ziekbed.

De vijftien vrouwen vertellen over de dag die hun leven in tweeën scheurde, hoe ze na afscheid het ene been voor het andere zetten, beslissingen namen en hun leven opnieuw uitvonden.

Individuele verhalen, maar een overeenkomstige reis

Elk rouwproces is natuurlijk uniek, maar hoe verschillend de vrouwen ook zijn, Lisette zag dat ze toch een vergelijkbare reis afleggen. Aan de hand van wat er allemaal op ze af komt, zorgen de verhalen van de vrouwen in dit boek ervoor dat je je als weduwe niet alleen of gek voelt. En als naaste zullen ze je helpen iemand in jouw omgeving die weduwe is geworden beter te begrijpen en te kunnen steunen in het proces van rouwen en de draad weer oppakken.

Weduwen, hoe werkt dat? verschijnt op 20 oktober bij uitgeverij Spectrum. Het boek kost 21 euro, het e-book € 13

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in