Podcast: met onder andere Karin Bloemen en Barbara Barend.

'Kaarten op tafel' heet de podcast van Tanja Jess, waarin ze vrouwen met elkaar wil verbinden. In elke aflevering ontvangt ze  twee verschillende vrouwen op het gebied van leeftijd én achtergrond. De verrassende combinaties hebben bijzondere, openhartige gesprekken opgeleverd.

Article continues after the ad

"We leren van elkaar en plaatsen door onze verschillende levensfasen en achtergronden de gespreksonderwerpen in een ander licht," aldus Jess. "De behoefte aan genuanceerde gesprekken over persoonlijke onderwerpen en intermenselijke thema's met het oog op begrip en verbinding leeft onder veel vrouwen. Uiteindelijk hebben we, hoe verschillend we ook zijn, dezelfde struggles, dromen, wensen en worstelingen."

Intieme gesprekken tussen drie vrouwen van verschillende generaties

De thema’s die worden besproken zijn heel persoonlijk en uit het leven van iedere vrouw gegrepen, zoals: het geheim van een ‘goed’ huwelijk, de aantrekkingskracht van de ‘foute’ man, het krabbenmand-effect onder vrouwen, ‘slutshaming’, ‘de moedermaffia’, wat is een ‘échte vrouw’ anno 2021?

Zowel Tanja als haar gasten leggen de spreekwoordelijke kaarten op tafel. Je hoort eerlijke gesprekken waarin kwetsbaarheid maar ook eigenzinnigheid en humor de boventoon voeren en taboes worden doorbroken Elke aflevering wordt afgetrapt met een bekentenis

Afl.01:   Karin Bloemen & Jasmine Sendar

Afl 02:   Loiza Lamers & Barbara Barend

Afl 03:   Lucy Woesthoff & Olympisch bladebabe Marlou van Rhijn

De andere deelneemsters zijn Kimberley Klaver & Glennis Grace, Catherine Keyl & Quinty Misiedjan, Moïse Trustfull & Yesim Candan en Anouk Maas & Jetty Mathurin. Je vindt de podcasts op Spotify.

Foto's (c) BrunoPress, Tanja Jess 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in