Werk is belangrijk, vrije tijd ook…

Promotie maken of meer vrije tijd? Doen wat je baas je opdraagt of je eigen plan trekken? In de Minder Werken Podcast worden vragen behandeld  waarmee velen worstelen in hun carrière. Omdat werk waar je gelukkig van wordt zoveel meer is dan hoger op de maatschappelijke ladder komen.

Het is een actueel onderwerp met de feestdagen voor de deur, maar ook gezien het feit dat veel mensen de afgelopen tijd vaker thuiswerken dan voorheen en werk en privé steeds meer door elkaar heen lopen.

Warrige werkdagen, schuldgevoel - 9 tot 5 is allang niet meer de norm

Het betekent aan de ene kant meer vrijheid, maar aan de andere kant ook wel eens 's avonds en in het weekend werken.  Het doet ook niets voor het eeuwige schuldgevoel van werkende ouders tegenover je collega's en kinderen. En hoe belangrijk vrije tijd ook is, negen van de tien keer lukt het niet om een vrije dag ook echt vrij te laten zijn.

Article continues after the ad

De dilemma's komen allemaal aan bod in de boeiende podcast Minder Werken van Anna van den Breemer en Madelon Meester die je vindt op Spotify. Aanrader!

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in