Het is de Week tegen Eenzaamheid.

Het zijn rare tijden, zeker nu we weer meer thuiszitten en dat de komende weken (maanden?) ook niet zal veranderen. Gelukkig gloort er hoop: online contact werkt tegen eenzaamheid.

De datingsite 50plusmatch deed onderzoek naar eenzaamheid onder vijftigplussers. En daaruit blijkt, gelukkig maar, dat je eenzaam voelen heel normaal is. Ruim 84 procent van de meer dan 1.300 ondervraagden zegt zich wel eens eenzaam te voelen. Voor ongeveer de helft van de ondervraagden is dat reden om online te gaan daten.

Article continues after the ad

Online minder eenzaam

Naast daten zijn er natuurlijk nog veel meer manieren om online contact met anderen te onderhouden, van een gezellige Facetime-sessie met familie die je even minder ziet tot een werkborrel, samen een filmpje kijken op Netflix en al het andere moois dat is ontstaan tijdens de pandemie.

In totaal gaf 62 procent van de ondervraagden aan dat hun eenzaamheid afneemt als ze online contact leggen met anderen, en dat zijn natuurlijk hoopgevende cijfers.

Ben jij wel eens eenzaam of wil je anderen helpen die eenzaam zijn? Neem dan eens een kijkje op de site van de Week tegen Eenzaamheid. 

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in