Het is 3 januari en álles ligt nog open.

De een ziet het begin van het jaar als een nieuwe start: nieuwe ronde, nieuwe kansen. De ander ziet een eindeloze vlakte voor zich waarin alles nog waargemaakt moet worden.

Het helpt niet dat we nog een tijdje in lockdown zitten en het alles behalve zeker is dat er op 14 januari versoepelingen worden aangekondigd. Hoe hou je de moed erin met thuiswerken, thuisonderwijs en een weerbericht met heul veel regen?

1 Hou het klein

Article continues after the ad

Zie je op tegen 2022, hou het dan klein. Wat moet er vandaag aan werk worden gedaan, wat ga je eten, wie heeft er de komende twaalf uur wat nodig?

2 Hou het haalbaar

Kijk niet te ver vooruit, het is al heel wat als je tot enige tevredenheid de avond haalt. Haalbare doelen helpen: een half uurtje lopen is te doen, nu gaan trainen voor een halve marathon is misschien niet zo handig, qua timing, korte dagen en incasseringsvermogen.

3 Het wordt beter

Hou moed. Elke dag komen er een paar minuten daglicht bij. Je kunt overal  narcissen en hyacinten op pot kopen die binnen in een mum van tijd voor een lentegevoel zorgen. Het is stamppot- en soeptijd: gezond én makkelijk. En bijna alles is nog dicht, dus je hoeft nog even niks.

4 Voel je niet verplicht

Laat je verder niet gek maken door Dry January of andere challenges. Hartstikke leuk voor wie het voelt kriebelen, maar als je niet gemotiveerd bent, leveren die alleen maar frustraties op. Er zijn ook mensen die januari beter in een milde winterslaap kunnen doorbrengen om pas in het voorjaar aan zichzelf te gaan werken, mochten ze die behoefte hebben.  

5 Deze dip duurt maar kort!

Een troost voor mensen die als een berg tegen het jaar opzien, is dat dit gevoel over een paar dagen al zal verdwijnen. Woensdag is het jaar al vijf dagen oud, aanstaand weekend voelt 2022 alsof het altijd al zo is geweest 😉

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in