Mental health-momentje: ga op pad in je eigen omgeving.

 

Reizen doet iets met je. Je verkent nieuwe plekken. Komt uit je dagelijkse sleur. En dat is ontzettend gezond voor je geestelijke gesteldheid, zo wijzen onderzoeken keer op keer uit. Maar ook als je helemaal niet ver reist, is het voordelig. En dan bedoelen we ook echt helemáál niet ver.

Uit nieuw onderzoek in Nature Neuroscience blijkt dat mensen die elke dag iets nieuws meemaken positiever in het leven staan en gelukkiger zijn. Omdat verandering van spijs nou eenmaal doet eten, en dus nog goed is voor je hersenen ook. Niks nieuws zover, maar de gedachte dat je daarvoor ver uit je eigen bubbel moet, die blijkt dus helemaal niet te kloppen.

Article continues after the ad

Denk klein

Die nieuwe dingen die je mee wilt maken hoeven namelijk helemaal niet groot te zijn. Mensen die elke dag een ommetje maken rond hun eigen wijk, zijn al gelukkiger dan zij die de hele dag thuisbleven. En: het is veel waarschijnlijker dat ze dit de dag erna weer doen. En de dag daarna.

Een reisje voor je geestelijke gesteldheid in eigen stad is zo gemaakt, heel coronaproof en ook nog eens hartstikke leuks: je ontdekt continu nieuwe plekken en dingen om te doen. Waar te beginnen? Schrijf op wat je nog eens wilt uitproberen. Fiets een toeristische route. Probeer een nieuwe koffiezaak. Ga naar een park. Maak foto's van mooie tuinen/voordeuren/zulkes.

Toerist in eigen stad of dorp. Heerlijk én gezond.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in