Het helpt dus écht, zo'n kek maskertje.

Het ziet er altijd een tik dramatisch uit (op een glam manier!), maar wie 's avonds een maskertje over haar ogen schuift slaapt gemiddeld genomen beter dan zij die dat niet doen. Waarom?

1. Donker = beter

Uit onderzoek na onderzoek blijkt dat je beter slaapt hoe donkerder je kamer is. Nou kun je ook investeren in goede verduisterende gordijnen, maar gitzwart is toch wel erg moeilijk en met een goed maskertje veel makkelijker te regelen.

Article continues after the ad

2. De kwaliteit van je slaap gaat omhoog

Slaap je in het écht donker, dan maak je meer melatonine aan. Ons brein doet dat automatisch als er geen licht is. Is er wél ligt dat zegt het dat we door kunnen gaan met socializen, werken of wat je ook maar doet voor het slapengaan. En aangezien we steeds vaker omringd zijn door licht, is dat debet aan onze slaapkwaliteit. Ook fijn: met een maskertje op slaap je waarschijnlijk dieper, en slaap je makkelijker door.

3. Ook voor stresskonijnen

Lig je regelmatig wakker met een druk hoofd? Ook daar kan een maskertje nog wel eens bij helpen. Alles in je hoofd gaat op mute, want je hersenen associëren donkerte (en dan bedoelen we dus échte donkerte) met slaap. Dat je niet weer even je ogen kunt opendoen of toch even op je wekker kunt kijken, helpt óók.

4. Je ogen worden minder droog

Nog een bijkomend voordeel, zeker als je slaapt in een kamer met airconditioning of een ventilator: al die droge lucht kan funest zijn voor je ogen. Stof, huisdierenharen en meer worden omhoog geblazen en de luchtvochtigheid loopt terug. Maar daar je dus geen last van, als je je ogen bedekt.

Misschien toch maar eens op zoek naar een chic exemplaar...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in