Cynisch na ons vijftigste? Echt niet!

De beeldvorming snappen we best: single vijftigplussers hebben in de liefde al zó veel meegemaakt... het kan toch haast niet anders of die hebben ware liefde niet meer zo hoog zitten? Helemaal fout, blijkt uit een onderzoek van de datingsite 50plusmatch.

Article continues after the ad

De single vijftiger gelooft juist heel erg in de ware liefde: van de ruim 1300 ondervraagden gaf 93,5 procent aan te geloven in ware liefde. En negentig procent dacht die ware liefde ook gewoon online te kunnen vinden. Fijn, helemaal in deze gekke datingtijden.

Nou gaat dit natuurlijk om een onderzoek onder mensen die zich al hebben aangemeld voor een datingsite, dus als zij niet in de liefde zouden geloven zou dat ook wel een beetje gek zijn. Evengoed valt wel op dat ze, of ze nu de ware vinden of niet, niet meer zo vaak willen trouwen. Tachtig procent van de ondervraagden gaf aan niet te willen trouwen.

Been there, done that, kennelijk.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in