Wéér een stapje dichter bij body acceptance.

Pinterest  is vooralsnog is het 't eerste en enige sociale platform dat alle advertenties die gaan over afvallen, afslanken en diëten in de ban doet om bodyshaming de wereld uit te krijgen.

Juist omdat Pinterest vrijwel geheel op beeld draait, wil men meer inzetten op body neutrality en body positivity. Dat wil zeggen dat je goed bent zoals je bent en niemand je het gevoel mag aanpraten dat je 'beter' zou zijn als je minder of meer zou wegen.

"Pinners hebben hiervoor zelf de aanzet gegeven met #bodyneutrality en scharen zich steeds meer achter radicale zelfacceptatie," zo meldt het bedrijf. "Er wordt in vergelijking met vorig jaar dertien keer meer op 'healthy mindset' gezocht. Zoektermen als 'Body neutrality' en 'stop bodyshaming' komen vijf keer zoveel voor.

Article continues after the ad

'Het is een positieve ontwikkeling waarin mensen meer in hun waarde worden gelaten'

De actie van Pinterest past bij de diversiteitsbeweging waarin iedereen mag zijn wie hij, zij of hoe de persoon in kwestie zich identificeert ook is. Het is een positieve ontwikkeling waarin mensen meer in hun waarde worden gelaten en zich niet langer gek laten maken door het perfecte plaatje dat vaak op socials te zien is.

Eerder zag je ontharingsmerken de koers al verleggen van 'ontharen is een must' naar 'we hebben spullen voor als je wilt ontharen, maar zo niet: ook prima.' In het kielzog van deze ontwikkeling: platte schoenen voor vrouwen en geen panty / hakken hoeven te dragen als het ook niet bij het mannelijk uniform op het werk hoort.

Foto (c) Getty Images    

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in