De komende weken is positief blijven een groot goed.

We wisten al dat het eraan kwam, maar toch is de klap voor velen groot: nóg meer lockdown, nóg meer thuisblijven. Waar houdt het op? Voorlopig nog nergens, dus moeten we er maar het beste van maken. Met deze vijf tips houd je de moed er ook de komende weken nog in.

Article continues after the ad

1 - Focus je op wat goed gaat

Het zijn uitdagende tijden, maar heb je er wellicht ook iets van geleerd? Wat gaat nu veel beter dan, zeg, in maart 2020? Wat heb je gewonnen sinds de pandemie uitbrak? Door de focus te verleggen van wat niet mag naar wat wél lekker loopt, wordt je outlook ook vanzelf wat zonniger.

2 - Schrijf op waar je dankbaar voor bent

Het hoeft echt geen hyperofficieel dagboek te zijn, maar een zogenaamd gratitude journal is een mooie manier om de focus te leggen op wat er wél lekker loopt in je dagen (en die dagen van elkaar te onderscheiden). Heb je voldoende werk? Ben je nog gezond? Heb je een fijne wandeling gemaakt? Een gezellige avond met je partner gehad? Opschrijven die hap!

3 - Doe de dingen waar je normaal zo weinig tijd voor hebt

Van koken tot slapen (iets later opstaan is ook een groot goed), tot verloren hobby's tot de nodige selfcare (een avondje maskeren, heerlijk). Een lijstje met projectjes in huis wil ook nog wel eens helpen: kleine dingen om op te pakken in verloren momenten of lege weekenden: de kledingkast, het badkamermeubel, de schuur, de tuin... Elk nadeel hep z'n voordeel, ook nu nog.

4 - Ga op zoek naar een lekkere feelgoodserie

Liefst een comedy, iets waar je veel om moet lachen en niet te veel om zit te sniffen. Je hebt altijd iets te kijken in een verloren momentje, maakt gelukshormoon aan en het is tóch een beetje alsof je elke dag een stel vrienden ziet, zij het fictieve. Denk aan Friends (Netflix), The Office (Amazon Prime Video), Veep (Ziggo) en Modern Family (Netflix), series met héél veel seizoenen waar je echt lekker in kunt duiken.

5 - Onthoud dat ook dit maar tijdelijk is

Tuurlijk, er komt een nieuw normaal en het is moeilijk in te schatten hoe en wanneer we teruggaan naar hoe het pre-pandemie was. Maar this too shall pass. Het zijn lastige tijden, maar aan alle tijden komt ook weer een einde.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in