Gewoon lekker tot en met de 'Schicksalsjahre einer Kaiserin'! 

Het einde van de week is in zicht, maar laten we eerlijk zijn: werkweek en weekend lopen intussen zo in elkaar door dat het amper nog opvalt. Veel mensen zijn moe, een beetje gefrustreerd en gaar van all things corona. What to do?

Je zou een nieuw boek kunnen pakken, want het heeft een zekere status om over bestsellers mee te kunnen praten. Maar als je écht even wilt bijkomen, herlees dan je lievelingsboek of kijk een film die je al honderd keer gezien hebt, zoals Sissi. Niet alleen het feestje van de herkenning, maar herhaling van iets bekends werkt ook nog eens uitermate rustgevend op het brein. Je hoeft niet zo op te letten, je kunt je overgeven aan de flow van het lezen of kijken.

Article continues after the ad

Het is niet alleen rustgevend, je zult altijd iets nieuws ontdekken of details opmerken die je eerder ontgingen. Zoals het ontspanning is voor je brein, is het een work-out voor je verbeelding, omdat je onwillekeurig toch verbanden gaat leggen. "Je krijgt nieuwe inzichten, omdat je zelf intussen bent verandert," zegt Christopher B. Nelson, directeur van St. John’s College, Annapolis. "Het werkt als een spiegel: het glas is jaar in jaar uit hetzelfde, maar de reflectie verandert door de jaren heen."

En tenslotte is je verliezen in bekend materiaal makkelijker dan in een nieuwe serie of boek, waarvan je nog niet zeker weet of het je tijd en aandacht waard is. Zoals oude voetbalwedstrijden momenteel gretig worden bekeken, zo is weten hoe een boek of film afloopt ook best lekker in een tijd met zoveel onzekerheden.

Om even bij te komen, is er dus niets op tegen om een paar uur met de blik op oneindig weg te duiken in iets vertrouwds en daar een beetje troost en feelgood vibes uit te putten

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in